dudek564 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2012 Witam. Po zakupie laptopa nagrałem płyty w programie Dell Local Backup ponieważ słyszałem że partycje recovery się sypią. Chcę cofnąć laptopa do stanu w jakim wyszedł prosto od producenta ale, w międzyczasie podzieliłem sam dysk na partycje i na dysku D mam dużo ważnych zdjęć i dokumentów. Idzie jakoś cofnąć system do stanu fabrycznego bez usunięcia partycji z danymi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2012 (edytowane) Jeżeli nie masz gdzie zgrać danych to możesz przeinstalować system używając płytki instalacyjnej z odpowiednią wersją systemu i podając podczas lub po instalacji klucz aktywacyjny który powinien znajdować się na obudowie. Wadą tego rozwiązania jest to że będziesz musiał przede wszystkim pościągać sterowniki ze strony producenta. Dodatkowo podczas instalacji formatuje się partycję na której jest system, więc wszystkie ważne dane będziesz musiał zgrać na drugą partycję (np. D). Niektóre recovery umożliwiały przywrócenie tylko plików systemowych, ale w większości przypadków przywracany jest cały dysk. Więc przed wykonaniem recovera zalecane jest zgranie wszystkich ważnych danych. Edytowane 27 Lipca 2012 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek564 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Zainstalowałem podając klucz system z pendrive. Mam problem z rozdzielczością , nie mogę dostosować jej do oczu. Nie jest tak jak przedtem. Sterowniki są jedne bo jest to karta zintegrowana , Intel HD Graphic. Próbowałem z ClearType nic nie daje ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Jaki to jest model Della? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dudek564 Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2012 Inspiron N5010 , i5 , 4gb , dysk 650gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...