mateloz Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Cześć Ściągnałem z MSDNAA (oprogramoanie studenckie) Windowsa XP SP3. Wypaliłem go na płytkę aplikacją dołączoną do Windowsa 7. Chce postawić świeży system na drugim komputerze z Windowsem XP. Płytka normlanie się odpala w Windowsie XP, natomiast problem pojawia się w BIOSIE. Najpierw prosi mnie, abym wcisnął klawisz, aby nastąpił rozruch, później zaczynają się kopiować pliki i koniec, nic się nie dzieje. Co ciekawe dodam, że zainstalowałem tego windowsa na wirtualnej maszynie i wszystko działało, a z realnym komputerem jest problem. Podpinałem z ciekawości jakieś stare napędy CD i z wszystkimi dzieje się tak samo. Mam też dziwne wrażenie, że ja już instalowałem z tej płytki Windowsa XP na jeszzce innym komputerze i wszystko się udało. Czy aplikacja dołączona do Windowsa 7 mogła żle nagrać płytę? Czy lepiej użyć jakiejś innej? Obraz zajmuje 593 MB, czy to nie za mało? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2012 (edytowane) Skoro system postawił się na wirtualnej maszynie to znaczy że płytka jest OK, no chyba że instalowałeś system z obrazu a nie z płyty. Jeżeli podczas instalacji pojawia się blue screen to podaj tu kod błędu. Problem może być z komputerem na którym chcesz zainstalować nowy system. Sprawdź dysk twardy programem MHDD, oraz pamięci RAM gold memorem lub mem testem, możesz także zmierzyć napięcie miernikiem w zasilaczu. Opis MHDD: http://www.elektroda...opic868490.html Wspomniane programy wchodzą w skład programów hiren's bootCD. Edytowane 19 Sierpnia 2012 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...