Pojjara Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, na wstępie powiem, że nie wiem do jakiego działu to pasuje więc jeżeli nie tu to proszę o przeniesienie. Mój sprzęt to : NVIDIA GeForce GTS 250 AMD Athlon 62 X2 Dual Core Processor 3600+ - x2 Chcę zmienić coś, ponieważ w grach takich jak Sleeping Dogs, GTA IV czy Ghost Recon, strasznie klatkuje przy grubszej akcji, ba, nawet tej średniej gdy np spojrzę w górę na niebo w grach z otwartym światem, lub gdy po prostu jadę samochodem przez drogę oświetloną słońcem i to wszystko na średnich ustawieniach graficznych. Rozdzielczość używam najwyższą na jaką stać mój monitor, tj. 1280x1024. Używam W7 64 bit. Mogę przeznaczyć ok. 600zł. Interesuje mnie edytowanie sprzętu, który odpowiada za liczbe fps oraz jakości graficznej w grach. @down Dzięki. Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez Pojjara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Przeniosłem. Zapoznaj się z MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! Dostosuj temat do wymogów regulaminu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) GTS250 powinien te gry ciagnac bez problemu, przeciez to jest przemianowany 9800GTX+ Cos mi sie wydaje ze albo zasilka, albo cos sie przegrzewa i throttluje... Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pojjara Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 GTS250 powinien te gry ciagnac bez problemu, przeciez to jest przemianowany 9800GTX+ No właśnie jak kupywałem tą kartę graficzną (2 lata temu) to się spodziewałem, że dłużej pociągnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Matko... Podaj pełną konfigurację komputera, pełne określenie modelu i producenta zasilacza, płyty głównej, rodzaj i ilość pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Myślę, że procesor nie daję rady, do tego karta graficzna nie oszukujmy się nie jest wysokich lotów jak na takie gry, kiedyś miałem wspomnianą kartę + Phenom II X2 555BE ( podkręcony ale nie jestem w stanie przypomnieć sobie o ile ), nie szło na tym grać w BF BC2 na low nie wspominając o GTA IV. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Gta4 wiadomo 4 rdzenie, ale taki ghost reecon (advanced warfighter?)- no chyba ze mowa o najnowszym Future Soldier Brat mial do niedawna gts250 1gb na q8400 i wszystko chodzilo bez problemu. Wiadomo ze nie na max detalach, ale w nowosci na srednich gral bez problemu Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pojjara Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Matko... Podaj pełną konfigurację komputera, pełne określenie modelu i producenta zasilacza, płyty głównej, rodzaj i ilość pamięci. Zasilacz to Modecom feel-400W, oraz mam zainstalowane 3GB pamięci RAM. Co do pełną konfigurację komputera, pełne określenie modelu, płyty głównej,to z racji tego, że nigdy takich rzeczy nie sprawdzałem (komputer nie był kupywany przezemnie) nie wiem w jaki sposób się tego dowiedzieć. Zapomniałem dodać, że karta graficzna 512mb. @UP Chodzi o Future Soldier. Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez Pojjara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 W takim razie wychodzi ze za duzo wymagasz od tego leciwego sprzetu. Wiekszosc gier na "low" powinna jeszcze w miare chodzic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pojjara Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 W takim razie wychodzi ze za duzo wymagasz od tego leciwego sprzetu. Wiekszosc gier na "low" powinna jeszcze w miare chodzic Jak widać temat brzmi, co zmienić w sprzęcie. Chcę się dowiedzieć przez którą z częsci mam te problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 (edytowane) Do wymiany jest procesor, plyta glowna, pamiec, karta graficzna, zasilacz celeron g540 msi b75a-g43, albo 20zl taniej bez chlodzonej sekcji MSI B75MA-P45 4gb ram ddr3 1333mhz w jednej kosci Zasilacz Aerocool AEROPGSVP-450 632zl sprzedajesz to co posiadasz obecnie i zbierasz na karte graficzna np. gigabyte 7770OC 450zl, a w przyszlosci pakujesz core i5 Edytowane 26 Sierpnia 2012 przez adamlop 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...