Skocz do zawartości
Pojjara

Co zmienić w sprzęcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na wstępie powiem, że nie wiem do jakiego działu to pasuje więc jeżeli nie tu to proszę o przeniesienie.

Mój sprzęt to :

NVIDIA GeForce GTS 250

AMD Athlon 62 X2 Dual Core Processor 3600+ - x2

Chcę zmienić coś, ponieważ w grach takich jak Sleeping Dogs, GTA IV czy Ghost Recon, strasznie klatkuje przy grubszej akcji, ba, nawet tej średniej gdy np spojrzę w górę na niebo w grach z otwartym światem, lub gdy po prostu jadę samochodem przez drogę oświetloną słońcem i to wszystko na średnich ustawieniach graficznych. Rozdzielczość używam najwyższą na jaką stać mój monitor, tj. 1280x1024. Używam W7 64 bit. Mogę przeznaczyć ok. 600zł.

Interesuje mnie edytowanie sprzętu, który odpowiada za liczbe fps oraz jakości graficznej w grach.

@down

Dzięki.

Edytowane przez Pojjara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że procesor nie daję rady, do tego karta graficzna nie oszukujmy się nie jest wysokich lotów jak na takie gry, kiedyś miałem wspomnianą kartę + Phenom II X2 555BE ( podkręcony ale nie jestem w stanie przypomnieć sobie o ile ), nie szło na tym grać w BF BC2 na low nie wspominając o GTA IV.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gta4 wiadomo 4 rdzenie, ale taki ghost reecon (advanced warfighter?)- no chyba ze mowa o najnowszym Future Soldier Dołączona grafika

Brat mial do niedawna gts250 1gb na q8400 i wszystko chodzilo bez problemu. Wiadomo ze nie na max detalach, ale w nowosci na srednich gral bez problemu

Edytowane przez adamlop

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matko...

Podaj pełną konfigurację komputera, pełne określenie modelu i producenta zasilacza, płyty głównej, rodzaj i ilość pamięci.

Zasilacz to Modecom feel-400W, oraz mam zainstalowane 3GB pamięci RAM.

Co do

pełną konfigurację komputera, pełne określenie modelu, płyty głównej,

to z racji tego, że nigdy takich rzeczy nie sprawdzałem (komputer nie był kupywany przezemnie) nie wiem w jaki sposób się tego dowiedzieć.

Zapomniałem dodać, że karta graficzna 512mb.

@UP

Chodzi o Future Soldier.

Edytowane przez Pojjara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do wymiany jest procesor, plyta glowna, pamiec, karta graficzna, zasilacz

celeron g540

msi b75a-g43, albo 20zl taniej bez chlodzonej sekcji MSI B75MA-P45

4gb ram ddr3 1333mhz w jednej kosci

Zasilacz Aerocool AEROPGSVP-450

632zl

sprzedajesz to co posiadasz obecnie i zbierasz na karte graficzna np. gigabyte 7770OC 450zl, a w przyszlosci pakujesz core i5

Edytowane przez adamlop
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi