htw Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam Jestem przed zakupem nowego sprzętu, mój wysłużony q6600 został sprzedany, i zastanawiam sie już od jakiegoś czasu nad nowym sprzętem, myślałem długo nad 2600k z p67 albo z68 ale pomyślałem, że jak już kupować to kupować.i zdecydowałem sie na ivy .... słyszałem, że procki sie grzeją nieco mocniej od poprzednika ( silikon marnej jakości pod czapką, ponoć ) ale generalnie jest ponoć lepiej, bez szału ale zawsze parę kroków do przodu. Zastanawiam sie nad dwoma płytami jak w temacie, generalnie wiem że obie są całkiem fajne i dlatego nie mogę sie zdecydować. Procek oczywiście 3770K i będę chciał z niego wyciągnąć jakieś 4.5 ( min ) chyba, że pojdzie wiecej to chętnie , moj poprzednik pracował pieknie przez długie lata na 3.5 dlatego nie zamierzam sie ograniczać Chłodzenie mam porządne zasiłke również potrzebuje właściwie płyty procka i pamięcie i jestem w kropce z płytą bo nie moge sie zdecydować. Prosiłbym o merytoryczne wypowiedzi bo nie chciałbym żeby doszło do wojny przeciwnikow i zwolenników ulubionego producenta z testów różnej maści wynika, że Asus to dobra płyta i nadaje sie do OC, GB jest rownież chwalony, choć artykuł PcPure ( test z77 ) trochę ponarzekał w kwestii OC, ale tutaj chyba bardziej na bios niż na samą płytę, wiec tutaj też ewentualne pytanie do posiadaczy tej płyty czy nowe wersje ( F14 jest chyba z 23.08 ) problem rozwiązały. No i generalnie tyle z mojej strony, starsznie sie rozgadałem czekam cierpliwie na sugestię ... chodzi mi również po głowie średnio o 100 tańsza od reszty ASRock Z77 EXTREME6 ... płytka też niczego sobie... Edytowane 29 Sierpnia 2012 przez htw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...