..::SNAP::.. Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 potrzebuje kleju ktorym mozna przykleic szybe do obudowy nie chcem uszczelki itp ... wiem ze sa osoby ktore maja przyklejone szyby :) wiec chyba ktos mi pomoze dodam ze szyba to szkla a nie plexi etc i jest dosyc duza, praktycznie caly boczny panel od dragona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabull Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 yyy... Może klej do luster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 do szkla dobry jest silicon akwarystyczny trzeba tylko dobrze odtłuścić powierzchnie klejone (najlepszy ACETON lub NITRO) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 a moze silikon :?: Update- hehe Ptys- w tym samym czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bierut Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Jeśli chodzi o odtłuszczenie to użyj benzyny, a przyklej jak koledzy już wspomnieli siliconem. Jeśli masz ochotę to możesz użyć nitów tak jak zrobił to ktoś z overclockers.pl --> http://overclockers.pl/txt.php?id=superbuda Szkoda, że zrobiłeś już zwykłego windowsa, z tymi nitami mógłbyś wykomobinować bardzo fajne wzorki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Jeżeli chodzi o szybę ze szkła to bym sie zastanowaił nad silikonem... Miałęm przyklaejoną na silikon szybkę i było wszytsko OK, do czasu kiedy szybka mi sie zbiła...i powstał problem z odklejeniem od blachy resztek szkła. Chyba ze 4 godz. się męczyłem, pocharatałem :evil: ... szkoda gadać. Są takie cieniutkie taśmy dwustronne, które trzymają całkiem nieźle. Na razie czekam na nową szybkę od szklarza (qwa coś długo to robi) i przykleje ją na ... jeszcze sam nie wiem... na pewno powiem 8) Może ma ktoś przyklejone szyby na taśmę :?: Jak to sie trzyma, nie ma obaw że odpadnie :?: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Może ma ktoś przyklejone szyby na taśmę :?: Jak to sie trzyma, nie ma obaw że odpadnie :?: pozdro Pytalem sie znajomego szklarza, :) , powiedzial niestety ze po pewnym czasie i tak odpadnie, wiec taki pomysl -> odpada :P. Najlepszym wyjsciem bedzie tak jak wczesniej wspomniano silicon akwarystyczny. Lecz uprzedzam nie moze byc za cieplo w srodku budy bo sie rozszczelni. [ale to chyba wszyscy wiedza :roll: ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ale kto wam kaze dawac silikon na calej powierzchni styku? wystarczy go dac w kilku punktach, w niewielkiej ilosci. W ten sposob bedzie sie tez dobrze trzymalo, poza tym beda niewielkie szczeliny miedzy szklem a blacha, a i w przypadku zbicia mniejszy problem z odklejeniem resztek szkla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 aRoo"]Ale kto wam kaze dawac silikon na calej powierzchni styku? wystarczy go dac w kilku punktach, w niewielkiej ilosci. W ten sposob bedzie sie tez dobrze trzymalo, poza tym beda niewielkie szczeliny miedzy szklem a blacha, a i w przypadku zbicia mniejszy problem z odklejeniem resztek szkla. a gdzie ten silikon mozna zakupic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 aRoo"]Ale kto wam kaze dawac silikon na calej powierzchni styku? wystarczy go dac w kilku punktach, w niewielkiej ilosci. W ten sposob bedzie sie tez dobrze trzymalo, poza tym beda niewielkie szczeliny miedzy szklem a blacha, a i w przypadku zbicia mniejszy problem z odklejeniem resztek szkla. a gdzie ten silikon mozna zakupic ?? Na pewno dorwiesz je w marketach budowlanych, w sklepach z farbami, w zwykłych marketach i czasami można trafić w sklepach chemicznych, także nie problem go kupić :wink: [M]aRoo napisał: Ale kto wam kaze dawac silikon na calej powierzchni styku? wystarczy go dac w kilku punktach, w niewielkiej ilosci. W ten sposob bedzie sie tez dobrze trzymalo, poza tym beda niewielkie szczeliny miedzy szklem a blacha, a i w przypadku zbicia mniejszy problem z odklejeniem resztek szkla. Ja wolałęm dac na całej powierzchni tak aby powtała maxymalna szczelność (hałas) i żeby się mocno trzymało... hehe wtedy nie wiedziałem że silikon aż tak mocno trzyma :lol: Po głębszych zastanowieniach 8) doszedłem do wniosku że znowu przykleję ją na silikon (na całej powierzchni), chyba to jest najlepsze rozwiązanie. Po pierwsze jest elastyczny, co przy wstrząsach zabezpiecza szybkę i mocno trzyma, w porównaniu z np. poxiColą :P :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ja mysle ze najlepiej bylo by przykrecić szybe na sruby, albo nity. Jak zamawiasz szybke to nie problem dla szklarza zropbic pare otworow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Ja mysle ze najlepiej bylo by przykrecić szybe na sruby, albo nity. Jak zamawiasz szybke to nie problem dla szklarza zropbic pare otworow Nie podoba mi się ten pomysł... wystarczy że troszkę mocniej przykręcisz i szyba pęknie bo jest krucha... poza tym otwory jeszcze bardziej ją osłabiają :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 O ile mi wiadomo przy przykrecaniu szyby stosuje sie gumowe podkladki zeby wlasnie szyba nie pekla podczas przykrecania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 nie chcem przykrecac bo nawet z tymi podkladkami beda wibracje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 Ja mysle ze najlepiej bylo by przykrecić szybe na sruby, albo nity. Jak zamawiasz szybke to nie problem dla szklarza zropbic pare otworow Wydaje mi sie ze lepsze sa sruby. Jezeli jeszcze dorwiesz inbusowe, to wygladaja niesamowicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 aRoo"] Ja mysle ze najlepiej bylo by przykrecić szybe na sruby, albo nity. Jak zamawiasz szybke to nie problem dla szklarza zropbic pare otworow Wydaje mi sie ze lepsze sa sruby. Jezeli jeszcze dorwiesz inbusowe, to wygladaja niesamowicie. pójdźmy na kompromis... atrapy śrubek, wystarczy obciąc gwinty i same łebki przykleić, a szybkę samrnąć na silikon :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2003 No tak tez fajnie bedzie wygladac. Gdyby jeszcze sruby wypolerowac... ech rozmarzylem sie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1lko Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 panowie............. szybe tylko na klej K+D od WURTH'a, u mnie w sklepie kleimy nim spojlery, progi i inne rzeczy...... a glowne przeznaczenie tego kleju to klejenie szyb samochodowych :) bez problemu lapie szklo/plekse i metal.... ma tylko jedno male wymaganie :) schnie ok 24 godzin :P u mnie w sklepie tuningowym sprzedajemy ten klej za 28 zl..... cala tube do pistoletu..... Pozdro!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 jaki kolor ma ten klej K+D ? jakie parametry i gdize go mozna kupic ? arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1lko Opublikowano 22 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2003 jaki kolor ma ten klej K+D ? jakie parametry i gdize go mozna kupic ? arthx hmm my mamy go w kolorze czarnym i szarym a czy w innych wystepuje to nie wiem :/ gdzie go kupic ?? hmm... pojedz do jakiegos zakladu gdzie montuja szyby samochodowe ;) to bedzie klej w tubce jak silikon do pistoletu, i ma taki znaczek jak w lewym gornym rogu... :) http://www.wurth.pl/dzialy_auto.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w1lko Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 i jak kupiles?? jezeli nie to moge wystawic na allegro po 28zl..... sprzedajemy troche przez allegro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 nie, nie kupilem, za to udalo mi sie dostac ACRIFIX - klej do plexy - chodzilo mi o przezroczysty klej :) ale dzieki - jesli bedzie potrzeba sklejania jakiegos nieprzezroczystego zelastwa to sie zglosze arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...