robson2222 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Witam. Podkręciłem i5 2500K do 4,4GHz za pomocą mnożnika. Napięcie 1.29 - 1.31V w stresie oraz temperatury rdzeni na poziomie 60-65*C w OCCT (bez obudowy ledwo dochodzą do 60*C). OCCT wymęczył procka przez godzinkę, ale jest problem z uruchamianiem komputera. Włączam go, monitor się nie włącza (jest cały czas na pomarańczowej lampce), następnie komputer wyłącza się i dopiero wtedy normalnie startuje. Co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Może tak podasz pełną konfigurację, przejrzysz temat o swojej płycie głównej jeśli taki istnieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Jest to tzw "dual boot" miałem to najczęściej na mobo od msi, jest to nieszkodliwe zjawisko. Fajnie jakbyś podał całą specyfikację pc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson2222 Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2012 Przepraszam za niepodanie specyfikacji komputera! Byłem pewien, że mam ją w sygnaturze :) Intel Core i5 2500K Asrock P67 PRO3 8GB Kingston 1333MHz (2x4GB) Samsung 250GB SATAII Radeon 4890 Oczywiście zjawisko podwójnego odpalania komputera zanika gdy zjadę z mnożnikiem np. do 42 czyli 4,2GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Dual boot. Jeśli ci to bardzo przeszkadza, to zjedź z OC do tylu, przy ilu tego nie ma, natomiast sam w sobie nie jest w żaden sposób szkodliwy, jeśli komputer zachowuje później pełną stabilność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson2222 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 A jak komputer nie włącza się "podwójnie" czyli ten dual boot, tylko np. za 3 albo nawet za 5 razem to jest to samo zjawisko? Wczoraj uruchomił mi się bodajże za 5 restartem z czarnym ekranem z wiadomością w stylu, że to jest już 5 próba uruchomienia jak chcesz wejść do BIOSU wciśnij odpowiedni klawisz itd. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 to co opisujesz to nie jest dual boot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson2222 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Zapomniałem dopisać, że dziś zjawisko to nie ma miejsca i komputer normalnie startuje. Ale zastanawia mnie czemu wczoraj się tak męczył przy uruchamianiu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 To jest efekt przetaktowania procka , więc albo dźwigasz napięcie albo zjeżdżasz mnożnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Trafiła Ci się słaba sztuka i trzeba podnieść vcore. Dziś już nie spotkasz sklepowego egzemplarza, który robi 5GHz na 1.3V. Znajomy na takim napięciu wyciąga max 4.5Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robson2222 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2012 Skoro tak to ok, ale ciekawe dlaczego teraz nie ma problemu przy takich samych ustawieniach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...