adzio104 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Witam ! Proszę o pomoc w doborze zasilacza. Jaka moc bedzie mi potrzebna ? oto moja konfiguracja sprzetowa : - Karta Graficzna : Nvidia Geforce GT 9600 - Procesor : Intel Dual Cpu 2.00 GHZ (nie mam wiecej info bo nie moge kompa wlaczyc) - Płyta Główna - fc gigabyte ga-p35-d53l - Dysk twardy ; Seagate 500GB . Karta dzwiekowa zintegrowana Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Fortron 400w, modecom mc 400w, delta 400w i podobne. Każdy markowy z mocnym 12v napędzi ten sprzęt bez problemu. Przykładowo http://allegro.pl/zasilacz-komputerowy-400w-modecom-mc-i2623343202.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio104 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 ok dzieki do zamkniecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Ten da radę: http://www.morele.net/zasilacz-enermax-enp450agt-414122/ Nie chodzi tutaj tylko o moc, ale o jakość, sprawność, zabezpieczenia i kulturę pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość digbuzz Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Dokładnie, ten Enermax ENP450AGT będzie super! Ogólnie miałem Enermaxa, może mocniejszgo ale sądzę, że te zasilacze Cię nie zawiodą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Ten Enermax nie ma nawet podstawowego certyfikatu 80+, więc nie ma co go przeceniać. Jego moc na linii 12 V również nie robi wrażenia - to raptem 360W. Ewentualne testy Enermaxów NAXN dotyczą droższych wersji z końcówką AWT, które certyfikat 80+ już mają. Tak więc wcale nie musi to być taki dobry zasilacz, jak wydaje się na pierwszy rzut oka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Nie przesadzasz aby ? spokojnie fortronem 350w dało by się ten zestaw napędzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2012 Kto ma niby przesadzać? Dokładnie, 350W sprawdzi się równie dobrze w takim zestawie. Nie ma się co łudzić, że pod uznaną marką, w zasilaczach z różnych segmentów cenowych dostaniemy te sama jakość i technologię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...