Skocz do zawartości
wampir

Sklepy komputerowe w NY :)

Rekomendowane odpowiedzi

Zna ktos moze jakis ?:) Albo czy moglby polecic gdzie najtaniej kupic (jakis sklep inetrnetowy albo tylko nie walcie hasel pricewatch ,pozatym nie wiem czy na tym pricewatchu do tych ich cen sie nie dolicza jeszcze jakis dodatkow ze grafa bedzie np drozsza o 20 % :( ) ,bo mam tam kumpla ale gosc to lolek i na niczym sie nie zna , wiec musze mu dac namiary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.newegg.com - chyba najlepszy sklep jaki znam, wiem bo czesto robie tam kazupy ;), paczki przychadza po trzech dniach (daleka droga z west coast do east coast ;)), moze tez wybrac standart overnight czyli paczka bedzie na drugi dzien ;) (fedex rlz)

w stanie ny jest sklep www.frozencpu.com ale jest on radzej drozszy,ceny przewaznie sa 5 - 20 i wiecej dolarow wieksze niz w innych sklepach, a za przesylke to drogo biora

osobie polecam newegg.com i tyle 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

www.newegg.com - chyba najlepszy sklep jaki znam, wiem bo czesto robie tam kazupy ;), paczki przychadza po trzech dniach (daleka droga z west coast do east coast ;)), moze tez wybrac standart overnight czyli paczka bedzie na drugi dzien ;) (fedex rlz)

w stanie ny jest sklep www.frozencpu.com ale jest on radzej drozszy,ceny przewaznie sa 5 - 20 i wiecej dolarow wieksze niz w innych sklepach, a za przesylke to drogo biora

osobie polecam newegg.com i tyle  8)

Polecam newegg.com - moja kuzynka kupila mi tam Radeona 8500 i zadnych problemow nie bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobie polecam newegg.com i tyle  8)

Powiedz mi jeszcze jak tam sprawa z platnosciami wyglada, czy mozna zaplacic tylko karta, czy np. przy odbiorze, gdybys mogl to opisz jak to wyglada.

Jeszcze jedno, napisz ile placiles (mniej wiecej) za przesylke i co w niej bylo.

tez jestem z east coast :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupujesz przez pricewatch to dokładnie przeczytaj opis w sklepie. Niektóre zbyt precyzyjne nie są, a niektóre się różnią od tych na pricewatch. Zwykle wysyłka typu Ground jest darmowa (ale nie zawsze). Czasem trzeba podać hasło pricewatch żeby mieć jakąś promocyjną cene.

Co do dodatkowych kosztów to NIE MA żadnych. Ja korzystając z wyszukiwania przez price watch kupowałem rzeczy w chyba 5 różnych sklepach i wszystko było super. Generalnie polecam wszystkie (tylko nie wszystkie pamiętam :oops: )

-Newegg - chyba wszyscy tam kupują :D - dobre ceny i szczegółowe opisy sprzętu, warto poczytać reviews pisane przez klientów

-MyPC21 (siedziba gdzieś w NY, ale nie wiem gdzie) - dużo tanich laptopów - w większości refurbished, ale ja na swojego Compaqa miałem gwarancje 1 rok jak na nowego

-Mstar - też polecam, szybciutko towar dostałem - a siedziałem na zadupiu w górach w colorado

Generalnie do zakupów trzeba mieć kredytówke, choć można się też bawić money order, ale to dłużej trwa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi jeszcze jak tam sprawa z platnosciami wyglada, czy mozna zaplacic tylko karta, czy np. przy odbiorze, gdybys mogl to opisz jak to wyglada.

Jeszcze jedno, napisz ile placiles (mniej wiecej) za przesylke i co w niej bylo.

tez jestem z east coast :)

Ok, zawsze zamawiam w sklepie newegg.com i postaram ci sie opisac jak to wszystko mniej wiecej wyglada.

Placic mozna tyko karta kredytowa, visa itd, narazie nie znam zadnego sklepu internetowego w usa ktory bierze kase przy odbiorze :D.

Podczas zamowienia musisz wybrac szybkosc dostarczenia przesylki, sa i chyba 4 ale zwyklych cywili obowiazuje tylko 3:

- Fedex Express Saver

- Fedex 2 day

- Fedex Standard Overnight

Wiadomo i szybciej tym drozej, ja zawsze biore fedex express saver i paczka przychodzi mi w okolo 3 dni.

Na stronce, po zalogowaniu mozna zawsze sprawdzic status paczki (kopie/wklej ze stronkim, nie tlumacze bo angielski znasz:))

1. Order has been received. Your credit card has not been charged yet. Please allow 1-2 business days for your order to process and ship.

2: Order has been successfully charged. Additional address verification will be performed as needed. Please allow 1-2 business days before shipping. No Change orders will be allowed at this time.

3: All verifications are complete. All items have been succesfully retrieved. Please allow 1 business day before shipping.

4: Your order has been packed and sealed. Please allow 1 business day before shipping.

5: Your order has been shipped. Your package tracking number is provided below.

Po okolo dwoch dniach od zlozenia zamowienia, kiedy paczka bedzie w drodze, to dostaniesz specjalny fedex tracking number dzieki ktorego bedzie mogl sprawidz w jakim miescie jest aktualnie twoja paczka.

Co do koszty przeyslki to wszystko bedziesz mogl obliczyc w swoim "koszyku" na stronce. Sklep bedzie wysylac wszystkie informacje na twoj email takze nie ma co sie martwic w razie czego. :D

btw, czy my sie przypadkiem nie znamy?.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DZIEKI WSZYSTKIM ZA POMOC !

Znalazlem u niech w cenniku 2 radki 9500( power color , sapphire) ktore maja pcb od 9700 , chyba sie skuse co wy na to ???

price : 145$

Kumpel zostaje do konca wakacji , to nie wiem czy kazac mu juz kupowac czy czekac ???

Moze cena spadnie , a moze wszystkie wykupia :roll: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dr34m3r

Dzieki za wyjasnienie :)

btw Ja sie boje placic karta kredytowa przez net i przez to sie zapytalem :D

Chyba sie nie znamy, mieszkam na koncu florydy ;)

aster:

Jak sie boisz płacić plastikiem, to po to jest wspomniany przeze mnie money order (taki niby czek). Kupisz go w banku albo na poczcie. Kosztuje koło 1$. Składasz zamówienie, wykupujesz money order na kwote równą wartości zamówienia i wysyłasz do sklepu. Jak go dostają to ci wysyłają towar i tyle. Bezpieczna sprawa. No i tak jak dr34m3r napisał jak ci wyślą przesyłkę to dostaniesz emaila z tracking number i sobie codziennie możesz sprawdzać na stronie UPS czy FedEx gdzie już ta twoja paczka dotarła...

Carlos:

Niektóre sklepy (ale niezbyt wiele) oferują wysyłkę poza usa, ale to wczesniej sprawdzic musisz. A jeśli chodzi o opłaty celne to towar do wartości 45euro jest od nich zwolniony (nie wiem jak z vat). Ja mam BARDZO WQURFIAJĄCE przejścia z polskim cłem po tym jak kupowałem w sklepie w usa ojcu silnik do łódki - do polski dotarl w 5 dni po czym na cle siedzial 3 tygodnie, prawie codziennie telefony, telegramy i po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e żadania z agencji celnej :mad:

Najlepiej jak byś miał kogos w usa, kto by ci to przepakował, bo paczek od osób prywatnych to się za bardzo nie czepiają, a jak zobaczą sklep jako nadawcę no to rusza cała polka :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerabane :/ I kupuj cos czlowieczku za granica :( Ceny takie kuszace, szczegolnie sprzetu i aparatow, ale jak sie trafi na jakeigos ZONKA na granicy, to moze byc nie ciekawie. Ja chyba jednak zdecyduje sie na zakupy (cyfrak) w Austrii... Cena prawie 400 zeta mniej niz w Polsce. Nawet juz sobie upatrzylem sklepik w wiedniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktos moze jakis ?:) Albo czy moglby polecic gdzie najtaniej kupic (jakis sklep inetrnetowy albo  tylko nie walcie hasel pricewatch ,pozatym nie wiem czy na tym pricewatchu do tych ich cen sie nie dolicza jeszcze jakis dodatkow ze grafa bedzie np drozsza o 20 % :(  ) ,bo mam tam kumpla ale gosc to lolek i na niczym sie nie zna , wiec musze mu dac namiary.

Poprostu trzeba czytac drobny druk. A uzywanie pricewatch i podobnych ma duzy sens - za aparat ktory w newegg kosztuje 320 dolcow dalem 270 - sorry ale mam sporo pomyslow na co zaoszczedzone 50 wydac

W tym watku podawalem adresy do serwisow sprawdzajacych ceny

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=429310#429310

akurat pricewatch jest jednym z gorszych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi