Dijkstra Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2012 Elo (po dłuższym czasie) Ktoś może testował coś takiego? Rzecz polega na tym, że w HTPC po modach upchnąłem 4 dyski, które zajęły mi wszystkie SATA, a że DVD mam na SATA, to chwilowo go nie mam. Z racji tego, że używam go sporadycznie (acz jednach chciałbym mieć), nie chcę kupować kontrolera PCI/PCIE <> SATA, z resztą mam jeden i nie startuje z podpiętym DVD. Poza tym zastanawiam się nad dodaniem do HTPC funkcji routera z wifi, więc obu PCI będę potrzebował na drugi NIC i WLAN, a kontrolery SATA na PCIE są na tyle drogie, że gra nie jest dla mnie warta świeczki. Ktoś miał w łapach tego typu przejściówkę? Mam mostek PATA+SATA-> usb i nigdy nie sprawił mi problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Ja mam podobną i działa bezbłędnie ale tylko na starych chipsetach jak podłączałem do h61 i podobnych to był zwis. Fajnie tak podłączyć dysk np 1 tera do płyty na bx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Koledze polecilem taka przejściówkę, chip h61 ma i uwalil płytę przez nią 0_o Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Fajnie tak podłączyć dysk np 1 tera do płyty na bx Bios mobo nie ogarnie 48bit LBA jak sądze. Czyli na G31 raczej nie powinienem się spodziewać problemów z działaniem DVD na tym cudzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 Bios mobo nie ogarnie 48bit LBA jak sądze.System i jego magiczne Plug&Play powinno. Tylko, że system trzeba mieć na innym HDD (czasami można to obejść mając system na pierwszych 8GB). Czyli na G31 raczej nie powinienem się spodziewać problemów z działaniem DVD na tym cudzie? "Raczej" jest tu niestety słowem kluczem. Z tymi przejściówkami zawsze jest trochę loteria. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...