Lacertael Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2012 (edytowane) Witam chciałbym abyście doradzili w sprawie wyboru mojego zestawu. narazie wygląda tak Budżet powinien zamknąć się przed 3000 zł. Ogólnie nie moge zdecydować czy wybrać i5 3570K + MSI Z77A-G43 czy i5 2500K + ASrock P67 PRO 3. Wiem że temat obu procesorów był wielokrotnie wałkowany ale jednak jedni mówią że 3570K, drudzy że 2500K, a ja mam mętlik w głowie. Dodam że planuje podkręcić procesor do ok. 4,3-4,5 GHz. Karta graficzna, zasilacz uważam za pewne ale sugestie mile widziane. Pozdrawiam. EDIT// moja nowa propozycja jest taka 2500K, P67 PRO3 + Gigabyte 660 Ti co o niej sądzicie ? Edytowane 21 Września 2012 przez Lacertael Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2012 Zacznijmy od tego, że jeśli poważnie myślisz o podkręcaniu procesora, będziesz musiał zainwestować w lepsze chłodzenie. Spartan LT HE912 to bardziej alternatywa dla boxowego schładzacza, niż wydajne chłodzenie do procesorów pod OC. Minimum to SilentiumPC Fera Pro HE1224: http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fera-pro-he1224-spc080-407917/ Karta graficzna, którą wybrałeś, to nie GTX 660 Ti, a zwykły GTX 660 (niestety). Jeśli 3 tys zł, które chcesz wydać na komputer, to kwota nieprzekraczalna, to moim zdaniem powinieneś na razie zrezygnować z zakupu dodatkowego chłodzenia na procesor i dołożyć niecałe 30 zł do HD7870 od MSI, który jest wydajniejszy od GTX 660: http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r7870-twin-frozr-2gd5-oc-460594/ Karta jest dodatkowo fabrycznie podkręcona o 50MHz na rdzeniu, dzięki czemu zawsze będzie odrobinę wydajniejsza od standardowo taktowanych HD7870. Swoją drogą, o promocji na darmową wysyłkę i złożenie zestawu za 1 zł nie zapomniałeś? Polecamy zakup sprzętu komputerowego w sklepie internetowym Morele.net. Każdy użytkownik PurePC.pl do zamówienia powyżej 1500 zł otrzyma usługę złożenia zestawu komputerowego za 1 zł oraz wysyłkę gratis lub pendrive oraz wysyłkę gratis. Aby skorzystać z promocji należy: Umieścić w koszyku produkty wraz z usługą montażu i w polu „Wpisz kod promocyjny” wpisać: W3FHN58JFW. Koszty wysyłki oraz cena montażu zostaną zmienione automatycznie. Umieścić w koszyku produkty oraz pendrive i użyć kodu: LP4VT3IVI0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...