Skocz do zawartości
Lacertael

Zestaw na gry do 3000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym abyście doradzili w sprawie wyboru mojego zestawu.

narazie wygląda tak

Budżet powinien zamknąć się przed 3000 zł.

Ogólnie nie moge zdecydować czy wybrać i5 3570K + MSI Z77A-G43 czy i5 2500K + ASrock P67 PRO 3. Wiem że temat obu procesorów był wielokrotnie wałkowany ale jednak jedni mówią że 3570K, drudzy że 2500K, a ja mam mętlik w głowie. Dołączona grafika

Dodam że planuje podkręcić procesor do ok. 4,3-4,5 GHz.

Karta graficzna, zasilacz uważam za pewne ale sugestie mile widziane.

Pozdrawiam.

EDIT// moja nowa propozycja jest taka 2500K, P67 PRO3 + Gigabyte 660 Ti

co o niej sądzicie ?

Edytowane przez Lacertael

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od tego, że jeśli poważnie myślisz o podkręcaniu procesora, będziesz musiał zainwestować w lepsze chłodzenie. Spartan LT HE912 to bardziej alternatywa dla boxowego schładzacza, niż wydajne chłodzenie do procesorów pod OC. Minimum to SilentiumPC Fera Pro HE1224:

http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fera-pro-he1224-spc080-407917/

Karta graficzna, którą wybrałeś, to nie GTX 660 Ti, a zwykły GTX 660 (niestety). Jeśli 3 tys zł, które chcesz wydać na komputer, to kwota nieprzekraczalna, to moim zdaniem powinieneś na razie zrezygnować z zakupu dodatkowego chłodzenia na procesor i dołożyć niecałe 30 zł do HD7870 od MSI, który jest wydajniejszy od GTX 660:

http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-r7870-twin-frozr-2gd5-oc-460594/

Karta jest dodatkowo fabrycznie podkręcona o 50MHz na rdzeniu, dzięki czemu zawsze będzie odrobinę wydajniejsza od standardowo taktowanych HD7870. Swoją drogą, o promocji na darmową wysyłkę i złożenie zestawu za 1 zł nie zapomniałeś? Dołączona grafika

Polecamy zakup sprzętu komputerowego w sklepie internetowym Morele.net. Każdy użytkownik PurePC.pl do zamówienia powyżej 1500 zł otrzyma usługę złożenia zestawu komputerowego za 1 zł oraz wysyłkę gratis lub pendrive oraz wysyłkę gratis. Aby skorzystać z promocji należy:

• Umieścić w koszyku produkty wraz z usługą montażu i w polu „Wpisz kod promocyjny” wpisać: W3FHN58JFW. Koszty wysyłki oraz cena montażu zostaną zmienione automatycznie.
  • Umieścić w koszyku produkty oraz pendrive i użyć kodu: LP4VT3IVI0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi