Yamamdowna Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Witam mam problem z PC po włączeniu go nie słyszę charakterystycznego "pipnięcia" także nie wyświetla mi się obraz oraz ta czerwona dioda na obudowie nie miga, wie może ktoś co może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) Witam mam problem z PC po włączeniu go nie słyszę charakterystycznego "pipnięcia" także nie wyświetla mi się obraz oraz ta czerwona dioda na obudowie nie miga, wie może ktoś co może być przyczyną? Podaj pełną specyfikację komputera. Odłącz go od sieci poczekaj chwile i znowu podłącz. Wentylatory ruszają? Edytowane 5 Października 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamamdowna Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 (edytowane) Podaj pełną specyfikację komputera. Odłącz go od sieci poczekaj chwile i znowu podłącz. Wentylatory ruszają? geforce 9500gt plyta główna MSI G31M3-F intel core 2 duo 3.0GHz wentylatory ruszają, cd-rom działa... zasilacz odpada bo podłączany był inny. Dysk twardy także działa pod innym PC. Edytowane 6 Października 2012 przez Yamamdowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Brawo za podawanie połowy podstawowych podzespołów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamamdowna Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Podałem tylko tyle ponieważ nie sądzę aby działo się to przez kartę dźwiękową oraz pamieć ram i inne duperele... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 Na samej górze strony działu masz Zanim cokolwiek napiszesz.. Masz ostatnią szansę na dyskusję nt. tego problemu. nie sądzę aby działo się to przez kartę dźwiękową oraz pamieć ram i inne duperele... Jeśli tak dobrze potrafisz diagnozować usterki, rozwiąż problem sam i oświeć nas, że to dupny zasilacz uwalił siebie i coś jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) No właśnie podaj wszystko dokładnie. Problem jest o tyle trudny że nie wydaje żadnych dźwięków, skoro twerdzisz że zasilacz jest okej to możesz spróbować zresetować bios przez zworkę, odpalić na pojedynczych kościach ram, zamienić je slotami, spróbować odpalić bez ramu i wtedy słuchać czy będzie się coś działo, odpalić bez grafy i słuchać, jeśli masz jakąś karte dźwiękową to też ja wyjmij i wtedy zobacz. Jak to nie zadziała to moim zdaniem płyta uszkodzona. Teoretycznie jeśli byłoby coś uszkodzone np grafa albo ram płyta powinna pikać jeśli zasilacz jest okej, ale lepiej sprawdź tak jak pisałem. Czy to się stało tak z dnia na dzień, że nagle przestał działać czy coś grzebałeś w nim? Edytowane 6 Października 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Podałem tylko tyle ponieważ nie sądzę aby działo się to przez kartę dźwiękową oraz pamieć ram i inne duperele... Nazwa konta bezbłędnie pasuje do tego posta 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamamdowna Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) Płyta: MSI G31M3-F Proc: Intel Core 2 Due E7500 2.93GHz RAM: DDR2-667 4GB GoodRam Dysk: 500GB SATA Nagrywarka ^^: Samsung SH-S223B cz. Karta Graficzna: GF 9500GT 1GB Pasuje ? Czy to się stało tak z dnia na dzień, że nagle przestał działać czy coś grzebałeś w nim? Z dnia na dzień Podłączałem także pod zintegrowaną grafikę i także nic Po wyjęciu ram także pc nie wydaję tego "pipania" ^^ Edytowane 6 Października 2012 przez Yamamdowna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 (edytowane) Płyta: MSI G31M3-F Proc: Intel Core 2 Due E7500 2.93GHz RAM: DDR2-667 4GB GoodRam Dysk: 500GB SATA Nagrywarka ^^: Samsung SH-S223B cz. Karta Graficzna: GF 9500GT 1GB Pasuje ? [/background][/font][/color] Z dnia na dzień Podłączałem także pod zintegrowaną grafikę i także nic Po wyjęciu ram także pc nie wydaję tego "pipania" ^^ Wydaje się że płyta uszkodzona. Wyjmij jeszcze grafe całkiem ze slotu i wtedy sprawdź, to że przełączyłeś kabel to nic nie znaczy. Zresetuj bios. Po co przyłazisz z tym na forum skoro nie robisz tak jak mówie/mówimy, jak sam wiesz lepiej to sam sobie radź;) Edytowane 6 Października 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yamamdowna Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 BIOS zresetowałem, kartę wyciągałem, wszystko wychodzi na to że wina płyty, dzięki za pomoc. ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 BIOS zresetowałem, kartę wyciągałem, wszystko wychodzi na to że wina płyty, dzięki za pomoc. ;P Skoro jesteś pewny co do zasilaczy to też obstawiam że płyta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...