Gość Dollars Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Czy jest jakaś tam diametralna różnica pomiędzy iPad'em drugiej generacji a trzeciej? Czy tylko Retina Display i trochę szybszy? http://www.amazon.co.uk/Apple-iPad-Wi-Fi-Tablet-Bluetooth/dp/B004TW8XHC/ref=sr_1_9?s=computers&ie=UTF8&qid=1349709921&sr=1-9 - to iPad 2 http://www.amazon.co.uk/Apple-New-iPad-3rd-Generation/dp/B007L36MMO/ref=sr_1_3?s=computers&ie=UTF8&qid=1349710099&sr=1-3 - to iPad 3 Czy lepiej dołozyć trochę i wybrać bardziej pojemnego, i z 3G? Ale z drugiej strony przecież zawsze można uruchomić Personal Hotspot w telefonie i też będzie działać... Pomóżcie wybrać. I nie wiem czy białego, czy czarnego. Białe chyba fajniejsze, co? Zresztą kolor tak naprawdę to nie ma chyba większego znaczenia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Ja bym brał 3 bo droższa. Chociaż 385 funtów to i tak słaba cena, jakbyś się wysilił to myśle ze spokojnie znajdziesz za ponad 450 funtów gdzieś. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Czy jest jakaś tam diametralna różnica pomiędzy iPad'em drugiej generacji a trzeciej? Czy tylko Retina Display i trochę szybszy? http://www.amazon.co.uk/Apple-iPad-Wi-Fi-Tablet-Bluetooth/dp/B004TW8XHC/ref=sr_1_9?s=computers&ie=UTF8&qid=1349709921&sr=1-9 - to iPad 2 http://www.amazon.co.uk/Apple-New-iPad-3rd-Generation/dp/B007L36MMO/ref=sr_1_3?s=computers&ie=UTF8&qid=1349710099&sr=1-3 - to iPad 3 Czy lepiej dołozyć trochę i wybrać bardziej pojemnego, i z 3G? Ale z drugiej strony przecież zawsze można uruchomić Personal Hotspot w telefonie i też będzie działać... Pomóżcie wybrać. I nie wiem czy białego, czy czarnego. Białe chyba fajniejsze, co? Zresztą kolor tak naprawdę to nie ma chyba większego znaczenia... Sam mam iPad2 WiFi Black, i zastanawiam się nad iPad3 - wyświetlacz piękny ale jak na tym Ci nie zależy bierz iPad2. iPad3 jest szybszy tylko w grafice bo musi ze względu na dużo większą rozdzielczość wiec w samym użytkowaniu nie widać różnic. Podsumowując jak rozdzielczość nie ma znaczenia bierz iPad2 jak ma to iPad3 - szkoda dopłacać do wersji 3G jak się posiada jeszcze telefon od Appla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 OMG jaki hejt tu panuje :( Jak tablet to koniecznie z 3G, dużo pamięci niekoniecznie, chyba, że masz zamiar trzymać tam filmy, albo całe biblioteki zdjęć/muzyki. A jak starczy to dołóż do retiny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 OMG jaki hejt tu panuje Jak tablet to koniecznie z 3G, dużo pamięci niekoniecznie, chyba, że masz zamiar trzymać tam filmy, albo całe biblioteki zdjęć/muzyki. A jak starczy to dołóż do retiny. Niestety smutne to jest ... Ja natomiast nie zgadzam się co do kwestii wersji 3G, jest to dla mnie bez sensu zwłaszcza jak posiada się jeszcze telefon od Appla z funkcją Personal HotSpot (a autor wspomniał że takowy posiada). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Tylko baterię to zżera w telefonie, w końcu trzeba zadzwonić a telefon padnięty. W dodatku zawsze wymaga to dodatkowych kombinacji, a pakiet danych dla telefonu jest zawsze o wiele droższy niż dla modemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Tylko baterię to zżera w telefonie, w końcu trzeba zadzwonić a telefon padnięty. W dodatku zawsze wymaga to dodatkowych kombinacji, a pakiet danych dla telefonu jest zawsze o wiele droższy niż dla modemu. To prawda ale mnie osobiście odstrasza kwestia posiadania dwóch kart SIM (i pewnie dwóch abonamentów), dlatego też u siebie korzystam z kombinacji iPad2 WiFi + iPhone 4s - i przyzna szczerze chyba z 2 razy tak zrobiłem bo zazwyczaj wszędzie gdzie wyciągam tablet jest już jakieś WiFi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 (edytowane) http://allegro.pl/or...2675062159.html Ja osobiście nie wykorzystałem karty 6GB za 35zł przez rok. Fajnie korzysta się w tramwaju, pociągu i w wielu miejscach gdzie jednak nie ma wifi. Edytowane 9 Października 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dollars Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 (edytowane) Pakiet danych to nie problem, tu wszyscy operatorzy daja internet bez limitu, no, prawie wszyscy, wiec Personal Hotspot to dla mnie dobre rozwiazanie. Generacja trzecia jest nieznacznie drozsza od drugiej, wiec chyba wole doplacic. I 16GB pamieci to ostatnia kwestia, czy to wystarczajaco duzo do normalnego uzytkowania? Co do hejterow, to ja tam ich lubie, widac nie maja chlopaki co robic i czym sie interesowac, a niech im bedzie... Edytowane 9 Października 2012 przez Dollars Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 (edytowane) Jeżeli nie będziesz trzymał na iPadzie filmów, ani przesadnej ilości muzyki i zdjęć to 16GB wystarczy ci w zupełności. Ja kiedyś miałem iPada 32GB, a nigdy nie zająłem mu więcej niż 12GB... Edytowane 9 Października 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dollars Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Wybrałem białą (czarne dla mnie za wielkie jednak) wersję trzeciej generacji tylko WiFi i 16GB. Dzięki za rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...