lewy94 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2012 Witam! Mam problem z moim acer 5741g. Mianowicie nie chce działać na baterii tzn. działa ale pomimo naładowania na full chodzi tylko jakieś 5-10 minut i się samoistnie wyłącza!! Można go od razu włączyć ale góra 5 minut i znowu to samo... Poziom naładowania cały czas pokazuje, iż w teorii pozostało mi jeszcze 1,5h pracy na baterii. Widziałem tematy typu że bateria w acer nie ładuje się do pełna lub że ładowanie zatrzymuje się na jakimś poziomie ale nigdzie nie mogę znaleźć podobnego przypadku do mnie. Bardzo proszę o pomoc i wyrozumiałość gdyż moje doświadczenie z komputerami nie jest zbyt duże. Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. A i jeszcze jedno w biosie nie mam funkcji refresch battery tak jak na niektórych forach polecają to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2012 Czy na stalym zasilaniu jest tak samo ( gdy bateria siedzi w srodku?) Jak nie i tylko na baterii to zobacz opcje zasilania, sprawdz piny na tyle baterii czy nie sa skrzywione ( wątpie bp by wogóle nie szła), bateria lub układ rozdzielający power (splitter) zepsuty.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy94 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 hmm... no ogólnie jesli laptop pracuje w innym trybie niż na samej baterii to wszystko jest okey. Myślę że jednak układ rozdzielający tak jak mówisz bo bateria jest okey :) a powiedz mi jeszcze co w opcjach zasilania mam sprawdzic dokładnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...