gracz560 Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 Witam. Jestem kompletnie bezradny. Moj sprzet : Płyta gigabyte 970 procek 955 podkrecony z 3.2 na 3.8 karta 560 ti. Martwi mnie bardzo niska ilosc klatek w testach 3D mark i PC mark po 20 fpsów wiecej nic. W grach jest lepiej ale również szału niema np COD MW 3 mam 40 na full detalach to samo z GTA 4 60 fps a podczas jazdy autem spada do 30 lub 20. Sterowniki mam najnowsze do karty graficznej próbowałem wszystkiego problem nadal występuje. Jaka może być przyczyna? To mój pierwszy post, z góry sorki jak pomyliłem temat.Pozdrawiam i życzę wam wszystkim miłego wieczoru!. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijosz Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 od kiedy masz takie spadki fps? napisz dokladna specyfikacje komputera zasilacz itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracz560 Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 (edytowane) W sumie od zawsze. Miałem Athlona x3 445 i polecili mi kupic 955 i podkrecic do 3.8 zeby 560ti z nim lepiej pracowało. Kupiłem podręciłem problem pojawia sie znów. Zasilacz OCZ mod stream 600... Procek Phenom 955 z 3.2 na 3.8 płyta Gigabyte 970-UD3 4gb ram Grafika 560 TI A najgorsze że to wszystko dzieje sie w rozdzielczosci 1280x1024 Edytowane 10 Października 2012 przez gracz560 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pijosz Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 (edytowane) 40 FPS w MW3 to nie taki zly wynik w full detalach i pewnie jeszcze 4x AA . 40 FPS to bardzo grywalna ilosc 30 FPS to marzenie co niektorych. musisz sie pogodzic z tym ze ten sprzet nie jest jakis pro-ultra-gamerski. i tak pewnie wiekszosc nowych gier uciagnie bez problemu w srednich/wysokich co dla mnie byloby zadowalajace. zrob jeszcze testy 3dmarkiem 06 i wrzuc wyniki. full detale w gta iv i 30-20 FPS to pro. ta gra jest zle zoptymalizowana i nawet najnowsze komputery maja i jeszcze szybsze kwantowe beda mialy z nia problemy . jest wszystko w porzadku, pamietaj tez ze mozesz meic zle zoptymalizowany system (za to dostajesz tygodniowy odpoczynek od forum, klaus) a grafike bym wymienil na HD7850 w przyszlosci- czyli maksimum dla tego procka chyba. w ultra nie musisz grac- wystarczy high ja gram w MW3 low/med 2xaa 30 FPS na moim athlonku 64 x2 3600+ 1gb ram i gf7900gs i jestem zadowolony . Edytowane 10 Października 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2012 1 .) Jaką grafikę miałeś wcześniej ? Może zrób tak : - Odinstaluj obecne sterowniki . - Pozostałości po nich i po poprzednich usuń za pomocą programów Driver Sweaper lub Driver Cleaner . - Wgraj najnowsze sterowniki od NV . 2. ) Wymieniany był tylko procek i karta czy płyta też ? , Stawiałeś system na nowo ? Czasami postawienie systemu na nowo w przypadku większej wymiany sporo poprawia , możesz też mieć zasyfiony sam OS . 3. ) Jakie masz temperatury na tym 955 i karcie ? Zaisntaluj OCCT i Furmarka , w obu wykonaj testy obciążające i powiedz nam jakie temperatury osiąga procek i karta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...