Pietia(lania) Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Nie bardzo wiedzialem gdzie wrzucic ten temat dlatego poszedl do podstawowych mam problem pliki zgrywane ZHDD USB na dysk wewnetrzny przy pliku wiekszym niz 25 giga powoduje bledne zgranie go :/ tj sumy kontrolne plikow na dysku HDD i dysku USB sa inne pytanie WTF :/ nie ma problemu przy zgrywaniu z innego kompa na hdd-USB sumy sa takie same co to moze byc ? ramy ? OCCT dziala godzine i nei ma problemu :/ nie ma problemu z mnejszymi plikami maszyna to I5 750 gigabyte p55 ud4 4 giga ramu ( goodramy ) windows 7 32 bit jakieś pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 Kopiujesz normalnie w Windows Explorer czy np. w Total Commanderze? Sprawdź na ustawieniach standardowych sprzętu (bez OC) czy jest lepiej, jeśli to samo, przejedź RAMy Memtestem i daj znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 kopiuje total commanderem i mu commanderem sprzet jest bez OC , jak pisalem testy OCCT przechodzi ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2012 Poszperałem tu i tam i generalnie problem jest popularny (tj. duże pliki + Win 7). Doraźnie pomaga TeraCopy: http://codesector.com/teracopy nie znalazłem innego rozwiązania/poprawki (sugerują, że to bug w Windows). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 potestuje wiesz nie jest problemem ten plik pakowac i dzielic na mniejsze ale nie jest to rozwiazanie problemu a tylko jego obejscie ;-) jeszcze potestuje na linuxie czy takie klocki sie dzieja ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Do rozważenia jeszcze potencjalny problem z zasilaniem portów USB na płycie/dysku przenośnego - spróbuj inne porty USB o ile już tego nie zrobiłeś , wyłącz Wstrzymanie selektywne USB w opcjach zasilania, jeśli dysk jest rozbieralny, podłącz go jako wewnętrzny i zobacz czy kopiuje się bez błędów. Rozumiem, że SMART dysku wewnętrznego nie budzi zastrzeżeń? Miałem kiedyś podobny problem na Win XP i jakiejś taniej płycie ECS na nForce2, niestety moja dłubanina w systemie nie przyniosła efektów, pomogła dopiero wymiana płyty (bo i tak był czas na upgrade), ale podejrzewam, że były to kłopoty z zasilaniem USB. Edytowane 24 Października 2012 przez Night_Bird Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 29 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2012 problem rozwiazała wymiana ramu na zestaw z innego kompa :] co ciekawe na drugim kompie ram dziala OK czyli pewnie jakas niekompatybilność czy cuś ps. testy memtest 86+ wykazaly błąd dopiero po 5 dniach ciągłych testow :/ temat do zamkniecia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...