wampirek26 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Witam potrzebuję porady na temat składanego przeze mnie kompa komp ma służyć go grania Mianowicie chciałbym dać i3 2120 sandy, grafę sapphire radeon 7850 OC 2 GB, oraz mobo chyba Asrock Z77 extreme4. Pamiątki mają być jakieś dedykowane razem z płytą, dysk ssd Samsung, zasiłka antec neo power 650 bluei najgorsze monitor stary max rozdzielczość 1280x1024 Kupować i czekać na przypływ kaski i zmienic monitor czy czekać>? Czy w zestawie można coś zmienić>? nie za bardzo jestem w temacie dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Kompletnie nie opłaca się kupować tej płyty głównej, wystarczy coś na chipsecie B75 i3 brałbym 3220 Do tego monitora bez sensu HD7850, najlepiej kup nową grafę razem z monitorem, na początku możesz podłączyć stary monitor do płyty głównej i jechać na integrze. Zasiłka wystarczy chociażby XFX CORE 450W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampirek26 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Kompletnie nie opłaca się kupować tej płyty głównej, wystarczy coś na chipsecie B75 i3 brałbym 3220 Do tego monitora bez sensu HD7850, najlepiej kup nową grafę razem z monitorem, na początku możesz podłączyć stary monitor do płyty głównej i jechać na integrze. Zasiłka wystarczy chociażby XFX CORE 450W Dziękuje za odpowiedź mobo jechac na asrocka czy msi, asua? Zmartwiło mnie to - żeby kupować karte razem z monitorem Myślałem że choć z 3 miechy pogram na full detalach w rozdzielczości 1280-1024 może taka? ASRock B75 PRO3 LGA Edytowane 24 Października 2012 przez wampirek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Dziękuje za odpowiedź mobo jechac na asrocka czy msi, asua? Zmartwiło mnie to - żeby kupować karte razem z monitorem Myślałem że choć z 3 miechy pogram na full detalach w rozdzielczości 1280-1024 może taka? ASRock B75 PRO3 LGA Może być, ogólnie jakiej nie wybierzesz z B75 będzie dobrze, musisz wybrać po prostu taką jak Tobie pasuje pod względem wejść itd. Jak chcesz tańszą to może być http://www.morele.ne...5ma-e33-492767/ albo http://www.morele.ne...75-m-lx-500556/ . Co do karty możesz teraz kupić, a jak uzbierasz kasę to kupisz monitor nie widzę problemu. HD 7850 będzie spoko może być wersja 1gb jeśli jest zauważalnie tańsza. Na integrze sobie nie pograsz za bardzo;). Może tu chodzić jedynie w pewnym sensie o opłacalność bo jak kupisz monitor np za rok czasu to taką kartę mógłbyś kupić 200zł taniej, ale co z tego jak przez rok sobie nie pograsz jak należy. A znowu kupisz teraz słabszą grafikę do Twojej rozdzielczości to i monitor i grafę będziesz chciał zmienić. Co do pamięci najlepiej 2x4gb ddr3 goodram 1333 jak cie nie stać weź na początek 4gb jak coś to dołożysz żaden problem. SSD jeśli ma być samsung to samsung 830 64gb na system i programy będzie spoko. Zasiłka tak jak kolega wyżej podał albo troche mocniejszy Corsair CX600 V2 Edytowane 24 Października 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampirek26 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Tak mam dysk Dysk SSD Samsung 64GB SATA III oraz ten zasilacz neo power 650 i stary monitor a resztę chciałem zmienić :) Dziękuje za podpowiedzi - oczywiście 2x4 gb ramu bym brał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Tak mam dysk Dysk SSD Samsung 64GB SATA III oraz ten zasilacz neo power 650 i stary monitor a resztę chciałem zmienić Dziękuje za podpowiedzi - oczywiście 2x4 gb ramu bym brał Więc zasilacz możesz zostawić. Dysk oczywiście też;) Edytowane 24 Października 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Do takiej rozdzielczości HD 7850 to zdecydowanie za dużo. Ja jednak bym brał nową kartę teraz, tym bardziej, że co się miało obniżyć to się obniżyło i teraz ceny zależą od dolara. Np. taki Sapphire HD 7850 1GB. Ja bym brał wersję z 1GB ram bo różnica w wydajności praktycznie żadna. http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__9/id_produktu__5235/__Karty_Graficzne_SAPPHIRE_HD_7850_1GB_DDR5_256_bit_PCI_E_/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampirek26 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 Dziękuję za podpowiedzi - mam siostrę w USA i podrzuci mi części do polski a tam troszkę taniej taka karta np. mnie tam zainteresowała :) http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814102984 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Dziękuję za podpowiedzi - mam siostrę w USA i podrzuci mi części do polski a tam troszkę taniej taka karta np. mnie tam zainteresowała http://www.newegg.co...N82E16814102984 Wydaje się w porządku, ma duzo dobrych opinii. Jak już bierzesz 2 gb pamięci to warto jakiś monitor powyżej 21 cali brać. Jak bierzesz do 21 cali nie warto dopłacać do 2gb pamięci na karcie. Procka możesz brać i3 3220 trochę mniejsze zużycie energii ale kosztem 20zł wydajnościowo może z 2% szybszy od i3 2120 Edytowane 24 Października 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampirek26 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Dziękuje serdecznie za pomoc :)Poszerzyłem swoją wiedzę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Nie liczy sie rozmiar monitora ale rozdzielczość natywna (1680+) i to czy zamierzamy grać z AAx4 czy nie...Jak na AA nie zależy to 1gb starcza do wszystkiego do rozdziałki 1920x1080/1200. Ja ogółem wychodze z założenia że nie ma czegoś takiego jak "za mocna karta", stać mnie to kupuję to co najmocniejsze za moje pieniądze i tyle. Lepiej by proc się nudził niż czekał na kartę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Nie liczy sie rozmiar monitora ale rozdzielczość natywna (1680+) i to czy zamierzamy grać z AAx4 czy nie...Jak na AA nie zależy to 1gb starcza do wszystkiego do rozdziałki 1920x1080/1200. Ja ogółem wychodze z założenia że nie ma czegoś takiego jak "za mocna karta", stać mnie to kupuję to co najmocniejsze za moje pieniądze i tyle. Lepiej by proc się nudził niż czekał na kartę... No tak nie sprecyzowałem też miałem na myśli rozdzielczość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...