warson Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) Witam, mam kilka pytań dotyczących obecnego sprzętu: Obecnie mój sprzęt to: Gigabyte GA-MA770T-UD3 DualCore AMD Athlon II X2 245, 2900 MHz (14.5 x 200) ATI Radeon 4600 2gb DDR3 1333 Najbardziej zależy mi na grach, mianowicie Max Payne 3 się wiesza, Battlefield 3 Chodzi płynnie lecz na LOW detalach a i tak w niektórych momentach potrafi się porządnie przyciąć. Z myślą o przyszłości chciałbym was zapytać czy opłaca się rozbudować mój obecny sprzęt, czy też nie i warto zakupić nowy, Np bez dysku itp aby cenowo wyszło nie za drogo. Być może wystarczy zakupić tylko lepszą kartę graficzną? Proszę o pomoc, i wycenę mojego komputera jeśli np trzeba było by się go pozbyć. Z góry pięknie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Edytowane 27 Października 2012 przez warson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) Po pierwsze, podaj jaki masz zasilacz dokładnie, po drugie ile możesz zainwestować jak jakieś 500zł + kasa ze sprzedanych części jakieś 250zł ( sprawdź sobie na allegro) tj płyta, grafa, procek to można składać coś nowego i lepszego. np g860 - 260zł, płyta h61 - 150zł, grafika radek hd770- 430zł ewentualnie coś słabszego np hd7750 - około 360zł,, 2gb ramu - 30zł . W nic słabszego typu g550 nie opłaca się pakować to już lepiej tylko grafę dołóż lepszę do tego co masz np radka hd4850 za jakieś 220zł albo hd7750 (360zł) i dołóż 2gb ramu - 30zł przede wszystkim bo masz go za mało do gier Edytowane 27 Października 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 "W nic słabszego typu g550 nie opłaca się pakować" A czemu? Przecież G550 też ma dobrą wydajność, a G860 różni się od niego tylko nazwą, taktowaniem i ilością pamięci(chyba że czegoś nie wiem) a kosztuje 100zł więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 G550 opłaca się kupić. Nie koniecznie musi nie natomiast opłacać wymiana z athlona II x2 na G550. Jeśli tego A II x2 pogonić na 3,6GHz będzie miał całkiem zbliżoną wydajność do G550. Opłacalność takiej wymiany stoi więc pod znakiem zapytania. 3,6GHz jest osiągalne przy znośnym napięciu 1,35-1,4V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2012 (edytowane) G550 opłaca się kupić. Nie koniecznie musi nie natomiast opłacać wymiana z athlona II x2 na G550. Jeśli tego A II x2 pogonić na 3,6GHz będzie miał całkiem zbliżoną wydajność do G550. Opłacalność takiej wymiany stoi więc pod znakiem zapytania. 3,6GHz jest osiągalne przy znośnym napięciu 1,35-1,4V. Chodziło mi właśnie o wymianę na g550 względem zyskanej wydajności a jednak też musiałby dołożyć. No ale niech warson napisze ile ma kasy wtedy będzie można się zastanawiać. Kacperciaster moim zdaniem to nie takie TYLKO ;). pewnie z 10fpsów do przodu można powiedzieć Edytowane 27 Października 2012 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warson Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 (edytowane) Sorki za zwłokę ale ostatnio ciężko bylo z netem A więc tak Kasy na wymianę lub uaktualnienie będę mial około 1000Zł + 250zł ze sprzedarzy starych części... Czy za te pieniądze wymieniać na coś nowego czy dokupić lepsza grafę itp... Zaznaczam iż zależy mi na graniu płynnym, bo obecnie BF3 i NFS MW na Low detalach potrafi ciąć niemołosiernie Edytowane 3 Listopada 2012 przez warson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Napisz jaki dokładnie masz RAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Powiedz ile masz kasy? bo "100Zł + 250zł ze sprzedarzy starych części..." nic nam nie mówi. Jakich starych częsci? chcesz wymienic tego AII na g550 z nadzieja ze pograsz w nowe gry w dodatku bez zmiany grafy? Z takim budżetem nie poszalejesz. jak bys miał 400zł to moglbys kupic hd7750 (350zł) i druga kosc 2 GB ramu lub 4 GB + podkrecenie procka. Przy takiej ilości pamięci operacyjnej nie dziwie się, że wszystko się tnie jak system bierze połowe z tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Jak wyżej, trzeba dołożyć drugą kostkę ramu (40zł) i odkładać kasę na HD7750 i po wymianie podkręcić proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warson Opublikowano 3 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2012 Przepraszam pomyłka... Za mało zer wpisałem :) Miało być 1000zł :) Wiec z taką kasą dokupywać coś lepszego grafę procka na obecną płytę? Czy coś innego macie na myśli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...