Chudix Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 Witam, Bardzo mi zależy na stworzeniu mocnego- wydajnego zestawu do pracy w przedziale cenowym 3500-4000. Zrobiłem głębokie rozeznanie i czym więcej czytam tym ciężej podjąć decyzję dlatego bardzo proszę o waszą pomoc. Generalnie nie zależy mi na karcie graficznej tylko na wysokiej mocy obliczeniowej i dlatego mam wiele dylematów. Z góry zakładam że nie stać mnie na podstawkę 2011 więc w grę wchodzi tylko LGA 1155. W planie są dwa dyski 120GB SSD jeden pod linuxa a drugi pod winde. Założyłem, że przyda mi się dużo RAM min 32GB 1600MHz mocny procesor, chichy przyzwoity zasilać ( ponoć dobre są be quiet ) oraz tania karta graficzna która obsłuży dwa monitory. Gubię się już w specyfikacjach i pomysłach tym bardziej, że większość silnych maszyn tworzy się dla graczy. Bardzo proszę o wasze wsparcie. Co Kupić?. Z góry Dziękuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 Proponuję: i7-3770K MSI Z77A-GD55 W sumie 1720zł, karty graficznej do tego nie potrzebujesz bo płyta obsługuje 2 monitory (HDMI + DVI). Jakieś chłodzenie na procka, żeby podkręcić go do tych 4,5Ghz, np Thermalright HR-02 120. Ramu możesz kupić ile chcesz, ale wątpie, żebyś 16GB wykorzystał (chyba, że zajmujesz się edycją wideo Full HD). 2 dyski SSD dobry pomysł, proponuję Samsung 830 128GB. Zasilacz wystarczy ci XFX Core 450W, albo modularny OCZ Silencer MK2 500W. Do tego polecam jakąś fajną, wyciszoną budę, np Fractal Design Define R4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chudix Opublikowano 2 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2012 Wielkie Dzięki właśnie na taką odpowiedź liczyłem :) Czas na zakupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...