tyranxp Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) Odnosząc do posta podanego poniżej.. http://forum.purepc....l/#entry3765144 ...po zdjęciu wtyku ATXPWR zauważyłem wszystkie spalone wtyki z czerwonego kabelka zarówno w płycie głównej jak i w zasialczu. Mimo zasilacz działa dalej ale nie wiem czy jest sprawny? Jedno jest pewne, płytę i tak trzeba było wymienić jak powiedział ten koleś od naprawy. Koleś (od naprawy) zmienił mi płytę główną na Biostar P4VTC z prockiem Intel Pentium 4 HT i jak się okazuje problem dalej występuje. Tyle, że zamiast samoczynnego przejścia na stan wstrzymania to wyskakują Blue Screeny. I proponował mi sprawdzić pamięci, trochę to dla mnie dziwnie wygląda. Zamiast sprawdzić zasilacz jakimś miernikiem to sprawdzał napięcia w biosie! Czy z tego zasilacza wystarczy tylko przeczyścić te wtyki czy lepiej dać do sklepu elektronicznego, aby sprawdzili czy ten zasialcz jest OK ? Edytowane 16 Listopada 2012 przez tyranxp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...