Sullyer. Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Witam. Potrzebuję KOMPLETNEGO zestawu komputerowego w kwocie oscylującej 3000zł. W większej mierze będzie wykorzystywany do pracy, aczkolwiek nie wykluczam gier. Potrzebuję całą "budę", monitor, głośniki oraz klawiaturę z myszą. Dziękuje za pomoc. Jeśli by się dało, poproszę o jak najpojemniejszy dysk. :) Edytowane 18 Listopada 2012 przez Sullyer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Do jakiej pracy? Wstępnie: CORE i5-3470 MSI B75A-G43 2x 4GB ddr3 Gigabyte Radeon HD7770 Seagate 1TB (ST1000DM003) SilentiumPC Brutus 410 SilentiumPC Deus 500W LG IPS234V-PN A4 Tech EVO Glaser 60D USB Microsoft Wired 600 Logitech Z313 ~3070zł Czyli sprawny procek, dobrze doposażona płyta główna, 8GB ram z dyskiem 1TB; W zestawie znośny monitor, optymalny zestaw mysz/klawiatura (na tym Microsofu sam "działam" i jak dla mnie skok klawiszy, wyprofilowanie klawiatury jest ok) + standardowe głośniki 2.1; HD7770 pograć też już pozwoli bez problemów większych; 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sullyer. Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 A jeśli chodzi o AMD (AMD FX 8320)? Lepszy będzie intel czy ten 8 rdzeniowy procesor? Wychodzi takie coś: http://www.morele.net/inventory/info/ebzgEf/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DragonHunter Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Ja bym w tej cenie poszedł w AMD: http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=54121&s=50390&s=70456&s=73140&s=73501&s=66747&s=72817&s=73554&s=63363 w aplikacjach jest dużo lepszy od i5, a w grach też bardzo mu nie ustępuje + w tym zestawie jest lepsza grafika, która pozwoli grać w FullHD w najnowsze gry na wysokich ustawieniach. Monitor jest na gorszej matrycy TN, no ale coś za coś - albo trochę lepsze części i gorszy monitor, albo lepszy monitor i troszkę gorsze części Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Nie ustepuje w grach? Chyba nie wiesz co piszesz, bo AMD FX nawet po pdkreceniu ma problem ze stockowym i5 FX8350@4.5 (41fps) vs i5 3470@3.2 (41,5fps) a to przy radeonie hd6850 !!! Edytowane 18 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DragonHunter Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Ale co my porównujemy - ja piszę o FX'ie + HD7950, a kolega wyżej dał zestaw z 7770. No i popatrz - ustawienia gry były na średnich detalach, jeżeli byłyby wysokie to takich różnic nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Przede wszystkim mowimy o FX+ HD7850. Pozatym kolega nadal nie napisal o jakie prace chodzi, a ty dajesz osmiowatkowy procesor. Zaraz sie okaze ze chodzi o worda, excela albo photoshopa. FX maja racje bytu tylko do renderingu i aplikacji mocno korzystajacych z wiecej jak 4 rdzeni Autor pisze "W większej mierze będzie wykorzystywany do pracy, aczkolwiek nie wykluczam gier." czyli skupmy sie na wydajnosci procesora, a na drugiej pozycji ustalmy wydajnosc karty graficznej. Edytowane 18 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sullyer. Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) W większości właśnie do renderowania oraz obróbki zdjęć. (do tego dodajmy pracę w photoshopie oraz gimpie) Edytowane 18 Listopada 2012 przez Sullyer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Edytowane 18 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sullyer. Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Dzięki tym testom, mogę zauważyć, że jednak AMD jest lepsze względem Intela w dziale renderingu i konwersji plików? Bo tak patrząc na gry to ja raczej będę grał w takie produkcje jak FIFA, czy też (w dużej mierze) World of Tanks. Patrząc na dwa pierwsze testy to AMD jest nieznacznie w tyle za Intelem, ale w zestawie z AMD mam lepszą kartę graficzną. Edytowane 18 Listopada 2012 przez Sullyer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Sumujac i5 3470 739zl + plyta 267zl=1006zl Fx 8320 672zl + plyta 399zl=1071zl Reszta podzespolow identyczna. Takze karta graficzna bedzie ta sama Ponad 2x wiekszy pobor pradu u amd Ci nie przeszkadza rozumiem. Dodatkowo cieplej i zapewne glosniej... Edytowane 18 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sullyer. Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Ja się na tym nie znam, dlatego proszę Was o pomoc... Nie wiem co będzie lepsze. Gdybym wiedział, to bym się tutaj nie zgłosił. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Dokładając niższe temperatury (ciut) pracy, większą energooszczędność (dość) oraz niższy koszt zakupu (z rozsądną płytą główną) przy niewiele gorszej sprawności i5 w Twoich zastosowaniach, a lepszej ogółem... chyba i5 wypada ciekawiej; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sullyer. Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 (edytowane) Apropo Nvidi to ona ponoć ma jakieś CUDA co również przyśpiesza konwertowanie i renderowanie (tak słyszałem i jeszcze coś o PhysX). Zostać przy HD 7850 czy proponujecie zmianę na GTX 560? Edytowane 18 Listopada 2012 przez Sullyer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 18 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2012 Chyba kpisz ;) Jak w ogóle chcesz się zmieścić poniżej 3K z HD 7850, i5 i peryferiami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Jak zmiesci sie z FXem8350 to i i5`tka wejdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 7850 da radę, bazując na tym co poleciłem: - wybieramy prostsze głośniki, prosty lcd 22" i mamy ~220zł które przerzucamy na HD 7850, ew dobieramy narazie 4GB ram'u; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Ile tej pracy masz?Ile renderujesz? Na czym teraz pracujesz? Ile grasz i w co? Na przykład można powiedzieć,że gram trochę w pracy.W przerwach ,jak nie mam nic do roboty.A wyjdzie,że roboty jest na 2-3h,a grania reszta czasu.Wielu chce też mocną kartę,a okazuje się,że gra w mało wymagające gry lub wystarcza płynna rozgrywka w niskich ustawieniach.Albo,że fajne te nowe gry,ale jednak wolę porozwalać hitlerowców Blaskowicem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sullyer. Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 (edytowane) Komputer będzie nastawiony głównie pod rendering i obróbkę i konwertowanie zdjęć. Grać w te nowsze tytuły (World of Tanks, BF3, Warfighter). Aktualny sprzęt to lipa: E2220, dysk 80gb ata, nagrywarka (szkoda gadać), 9500gt, modecom harry (+ modecom feel II 350W) i płyta asusa. A pracy około 4-5h. (+ do gier ile czasu zostanie, oscylujmy 2-3h max) Edytowane 19 Listopada 2012 przez Sullyer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...