Skocz do zawartości
Mar089

BSOD podczas oglądania jakiegoś filmu czy odtwarzania muzyki

Rekomendowane odpowiedzi

To jest mój pierwszy post tutaj, więc witam wszystkich forumowiczów (chociaż czytelnikiem jestem już od dłuższego czasu;) Mam problem tego typu, że czasami (dzieje się to wybiórczo, raz po chwili uruchomienia playera innym razem po godzinie) podczas oglądania jakiegoś filmu albo odtwarzania muzyki komputer wywala mi BSODa. Następuję zapisanie pamięci sesji i komputer się resetuje. Udało mi się zrobić fotę tego ekranu, dlatego zorientowanych w temacie prosiłbym o jakąkolwiek pomoc, bo nie uśmiecha mi się stawiać windę na nowo. Dzięki z góry za pomoc.

post-196058-0-20236400-1353784712_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za szybką odpowiedź:) Rzeczywiście sprzęt jest kręcony.

Konfig:

CPU: i5 2500k kręcony 4200Mhz

RAM: 2x4 GB 1600 Mhz - nie kręcone ( sprawdzałem RAM memtestem i z nim jest wszystko ok)

GPU: Nvidia Geforce 570 GTX

Ogólnie konfig taki mam już półtora roku, system też i wszystko działało jak marzenie. Ten BSOD to zaczął się pojawiać od jakiegoś czasu. I zaznaczam tylko jak zapuszczę jakiegoś playera. Włączenie gry albo obciążenie kompa OCCT nie powoduje żadnego problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ściągam właśnie Windows (SDK) dla Windows 7 ( tak, ten OS jest zainstalowany) i sprawdzę zawartość pliku Minidump. Po odczytaniu prześlę go do wglądu, może rozjaśni trochę sytuację. A wracając do tego Menadżera niezawodności to nie mogę go znależć ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz na tej stronie http://msdn.microsof...9(v=VS.85).aspx

Powiem Ci, że gdzieś wyczytałem, że powodować to może program AVG ( jakieś badziewie antywirusowe). Zauważyłem, że ten śmieć musiał mi się zainstalować przy okazji instalacji jakiegoś programu. Na razie usunąłem go, dodatkowo przeczyściłem rejestr PowerSuite-m i póki co BSOD-a nie ma:) ale to test jest. Zobaczymy jak będzie dalej.

Ale i tak dzięki za linka:) Interesujące rzeczy są tam napisane. Wg tego co jest tam zawarte tego BSOD-a mogą powodować sterowniki do karty graficznej, które de facto zainstalowałem na nowo, więc zobaczymy, czy pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi