PawelDK Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Witam Jak prawidłowo ustawić wentylację. Posiadam proc i5-3570 + Scythe Mugen 2 b Wentylację mam ustawioną w następujący sposób. Z przodu 120mm wlot, góra 120mm wlot, tył 120 mm wylot, dół 120mm wlot. Wntylator od Radiatora jest ustawiony na tylni wentylator obudowy. Niestety są w małej odległości od siebie. Wszystkie wentylatory są na max. Jedynie tylni nie jest regulowany i chyba trochę wolno się obraca Problem mam z tym, że procek mocno się nagrzewa. Wystarczy, że otworzę bok i już spada temperatura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 Góra powinnaa wyciągać nagrzane powietrze. Prócz tego nie widzę problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2012 (edytowane) Wentyle w przodu - wlot, wentyle z tyłu - wylot. Podłącz ten wolniej obracający się tylny tak, by obracał się szybciej (wolniej może być góra z przodu). Nie ma co kombinować - solidny przewiew przód-tył w zupełności wystarczy. Edytowane 24 Listopada 2012 przez Night_Bird Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 Tylni wentylator ma chyba stałą prędkość. Tylko molexa ma. Mogę go wymienić na tt 1225 który mi został. Górny zostawić na wylot tak jak był ? A od procka skierować w stronę napędu dvd ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 (...) A od procka skierować w stronę napędu dvd ? Idź się wyspać bo chyba jeszcze nie myślisz logicznie. Przebieg powietrza w obudowie od czasów późnego AT raczej nie ulega zmianie w przypadku konwencjonalnego chłodzenia powietrzem. No i do tego podstawy fizyki i termodynamiki się kłaniają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelDK Opublikowano 25 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2012 To coś wykombinuje. Nie wiem tylko czy problemem jest za mało powietrza wpuszczanego czy za słabo wyciąga. Później prześlę fotki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...