WariatB-B Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Witam Jako ze jestem tu nowy chciałbym wszystkich przywitać A teraz do rzeczy Posiadam komputer z epoki brązu komputerowego - mianowicie AMD Athlon64 3000 jescze na 130nm 2.0GHz ASRock K8-Upradge Nf3 2x512 MB ram infeon DDR 400/Cl3 Radeon 9250 128/64 - tak wiem w telefonach są lepsze Chieftec GPS 350 EB Jako że do grania mam X360 , od komputera do tak śmiesznej kwoty (więcej nie dam rady zmontować) wymagam nic więcej jak , sprawnego działania internetu oraz poprawnego działania Filmów Full HD - (na ww. zestawie ani jedno ani drugie jest delikatnie mówiac niekomfortowe) Teraz kolejne pytanie , lepiej brać AM3 czy 1155 Dysk mam pod ATA czyli pod 1155 trzeba kupić ew. kontroler IDE pod PCI Wszelkie sugestie (nawet podzespołów używanych) mile widziane Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) celeron g550(150zl)+h61(150zl)+4gb ram(62zl). Razem 362zl. Taniej sie nie da, chyba ze uzywki. Problem w tym ze dysk na sata potrzebny, ale po sprzedaniu bebechow "dziadka" powinno na cos wystarczyc Edytowane 30 Listopada 2012 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WariatB-B Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Czyli wypadałoby doliczyć dysk SATA hmmm.. Ciężko będzie znaleźć jelenia na mojego stegozaura:) PS. Jeśli chciałbym pograć w Mass Effect 1 , Left 4 Dead czy Empire - Total War to wystarczy integra czy lepiej dołożyć osobną kartę - mam gdzieś 8500GT A i czy ten Chieftec podoła temu zestawowi Przepraszam za namolność ale chce jak najlepiej zainwestować te pieniądze , Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) I żebyś nawet nie miał pomysłów z zostawianiem napędów. Naprawdę nie warto. Wszelkie kontrolery, przejściówki itd. są skrajnie nieopłacalne, a dysk pewnie i tak najlepsze lata ma już za sobą i w porównaniu do nowych konstrukcji będzie mulił. edit://Chieftec powinien dać rade, ale dobrze by go było przemierzyć (ma już swoje lata). Gry, które wymieniłeś powinny w miarę chodzić. Zaraz pewnie zgłosi się jakiś właściciel to Ci powie jak z wydajnością intelowskiego GPU. Pozdrawiam Edytowane 30 Listopada 2012 przez DeathTomahawk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 (edytowane) Sprzedaj na czesci, jakis tam grosz zawsze bedzie. Chieftec da rade, sprzet wezmie mniej jak 100w. Ta integra jest gdzies na poziomie 8600gts (info zaczerpniete z jakiegos forum) Edytowane 30 Listopada 2012 przez adamlop 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WariatB-B Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Ok. Dziekuje za wszytkie odpowiedzi - a czy ten PCek poradzi sobie z typowo pc-towymi grami np. Empire TW , Gothic , CS- GO , Robiłem niedawno pomiary miernikiem , ponieważ siadła mi linia 3 kondensatorów (jeden był wybity ) po wymianie wszystko w tolerancji pod pełnym obciążeniem PCka na poziomie 8600GTS - o_O czyli 8500GT mogę spokojnie sprzedać wraz z dziadkiem , i kupić dysk SATA oraz zestaw przez was proponowany - :) Dziękuje i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Ok. Dziekuje za wszytkie odpowiedzi - a czy ten PCek poradzi sobie z typowo pc-towymi grami np. Empire TW , Gothic , CS- GO ,Zależy od rozdzielczości i potrzeb: Niektórym to wystarczy, innym nie. Na razie możesz grać na tym, a potem ew. dokupić jakiegoś 7770, który do twoich potrzeb będzie idealny ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 G530: filmy dobrze, przy ekstremalnych detalach i bitrate nie daje rady. Gry: torchlight2 fullhd max bez aa w miarę stabilne 25fps. Wow: radzę nie przekraczać minimum przy 1024x786, co do innych to się nie wypowiem dokładnie, nfs world ciężko jakkolwiek bym nie włączył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 W g550 nie ma HD3000 , tylko sporo gorszy układ i nie umywa się on do 8600GTS. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...