Misio-Jedi Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Czołem! Mam dwa dyski (jeden SATA2 i jeden SATA3) i postanowiłem postawić na nich dwa systemy - na jednym win7 a na drugim win xp. Tak też zrobiłem, tyle że chyba postąpiłem niewłaściwie, bo za każdym razem gdy instalowałem system - tego drugiego dysku nie było w obudowie. Obecnie zrobiłem miejsce w obudowie, oba dyski się już mieszczą, ale problem polega na tym, że ja myślałem że będę sobie mógł wybrać przy starcie który system ma się ładować (tak było gdy miałem oba systemy na jednym dysku). Czy da się coś zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakius Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 W tej chwili może się dać wybierając dysk startowy w biosie/efi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 No wiem, ale jak miałem dwa systemy na jednym dysku, to przy starcie miałem wyświetlone pytanie który system chcę uruchomić i to było prostsze niż ustawianie w UEFI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Windows 7 musiałby być instalowany, kiedy dysk z zainstalowanym już XP był zamontowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Tak, no właśnie doszedłem do tego ale osiągnąłem tylko to, że przy starcie mam wyświetlone zapytanie czy chcę uruchomić win7 czy win7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak_ Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Poczytaj o BCDEdit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Sprawa się skomplikowała. Sformatowałem partycje systemowe na obydwu dyskach teraz nie mogę zainstalować win xp - w czasie instalacji jest standartowy reset, (po którym powinien być dalszy ciąg instalacji) - i po tym resecie jest zwiecha. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misio-Jedi Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 W porządku,działa Dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...