bublyfuk Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 Witam serdecznie, otóż mam pewien problem, polegający na mojej niewiedzy :( Kompletnie nie wiem jak podłączyć głośniki do wzmacniacza, za każdym razem (przy innym podłączeniu) grają trochę inaczej. Próbowałem już A, B, A+B. Dzięki z góry za wszelką pomoc, ponieważ kompletnie się na tym nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Wzmacniacz sporo za słaby do tych kolumn. Edytowane 15 Grudnia 2012 przez łopian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublyfuk Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 Jesteś co do tego pewien, że wzmacniacz jest za słaby? Metodą prób i błędów podłączyłem oba głośniki na B - z tego co pisze z tyłu jest różnica w Ohm, jednak kompletnie się na tym nie znam. Na B wydają mi się mocniej grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 Tak, jestem pewien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 Musisz mieć głośniki w Fazie... czyli - z wzmaka do - w głosniku.. Jesli masz nie w fazie to znosi ci się bas ( dlatego masz wrazenie że słabiej grają ) Zastosuj grube kable bo cienkie mają spory opór własny i bas staje się płytki. Podepnij się pod porty A .. Łopian miałem Su-V45A i Mildtony 80W swego czasu zwaliłem tym sprzetem z połki 13kg wazę ze szkła... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bublyfuk Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Jeszcze jedno pytanie, jak ustawić te pokrętła w głosnikach? -, 0, + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Te pokrętła są do regulacji średnich i wysokich tonów...ustaw jak ci pasuje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...