Skocz do zawartości
Sioux9

Nabity w butelke

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Tydzien temu zmienialem karte grafiki. Jako ze nie zarabiam zbyt wiele, zdecydowalem sie na gf 4 440 SE oczywiscie wersje 128 bit. Na gieldzie znalazlem egzemplarz Minta za 180 zl, jako ze nie byl dokladnie opisany zapytalem sprzedawce czy to aby na pewno wersja 128 bitowa, z usmiechem zapewnil mnie ze tak poniewaz karta ma wentylator, a wg jego interpretacji wersje 64 bitowe takiegoz nie posiadaja :))))). Coz popelnilem blad i uwierzylem. Jakiez bylo moje zdziwienie gdy zalaczylem 3 d marka na moim duronie 1,2 192 mb SDRAM osiagnalem wynik 3400 . NA dodatek okazalo sie ze karta posiada niedotaktowane pamieci. Wsciekly ruszylem do sklepu, ale coz dolozylem 35 zl i dostalem pachnacego pelnego niby gf 4 440 Pixelview bez SE agp *8. Najpierw sprawdzilem taktowania zegar pamiec 270/420 mysle jest dobrze. Wynik standardowego testu 3 d marka znowu mnie jednak zastanowil 3700, grrr. Bios kompa wykrywa karte jako gf 4 440 agp *8 ale system pokazuje Gf 4 440 SE agp *8. Sprawdzalem na stonach producenta oraz w innych sklepach, jedni podaja ze to wersja 64 bitowa inny zas ze 128. Normalnie juz nie wiec co myslec. Moze ktos da mi jednoznaczna odpowiedz. Podaje oznaczenie karty Pixelview gf 4 440 *8 64 DDR tv MVGA-NVG18AM. SIC, trzeba bylo kupic radka :x :x :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 300zł kupisz używanego gf3, poszukaj na allegro. GF3 bje ha głowe gf4mx szczególnie wersje se

A za 325 brutto nowiutki R9100 128bit 8)
a za 350 co innego

a za 375 co innego

a za 400 co innego

mozna tak dokladac i dokladac ale nie kazdy ma na to kase!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz racje ja też planowałem kupić grafe zacząłem od max 400zł a skończyłem planować na 750 tyle że ja mam tą kase. W ostatniej chwili doszegłem do wniosku że życie nie kończy się na kompie. A szczególnie w wakacje jest na co kase wywadać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 300zł kupisz używanego gf3, poszukaj na allegro. GF3 bje ha głowe gf4mx szczególnie wersje se

A za 325 brutto nowiutki R9100 128bit 8)
a za 350 co innego

a za 375 co innego

a za 400 co innego

mozna tak dokladac i dokladac ale nie kazdy ma na to kase!!!

NIe mowie zeby zakladajacy temat kupowal radka. Chcialem pokazac ze nie trzeba kupowac uzywanego GF3 z allegro jak mozna nowego R9100.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec uklad kosci pamieci wskazuje ze to jednak 64 bity, Trzeba bedzie zmienic na jakiegos radeczka 9000 ewentualnie 9100, oczywiscie juz nie dam sie wpuscic w malinki, gdyz i tutaj mozna spotkac 64 bitowe kosci. Tak apropo jakie macie wyniki 3d marka 2001 SE przy podobnej konfiguracji. Przypominam duron 1,2 MHZ, 192 SDRAM, GF 4 440 64 DDRam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...