crk Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Witam W starym komputerze mam zaledwie 256 MB pamięci, na jaką konkretnie pamięć zmienić, by sprzęt nadawał się wciąż do korzystania z netu? Wg producenta - informacji na jego stronie, do tej płyty głównej mogę użyć pamięci: Main Memory • Support max. of 2 double-sided DIMMs with unbuffered DDR 200/266 • The largest memory capacity possible is 2GB • No support ECC Function. oto link: http://pl.msi.com/product/mb/845E-Max.html#/?div=Detail proszę o ewentualne linki z morele.net Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Pamięć DDR1 , max. 2 GB obsługiwane . Do netu wystarczy 512-1GB ramu , zależy jaki system tam masz i jak wygląda reszta sprzętu . Jeżeli chodzi o kupno ramu to tylko używki z allegro , w normalnych sklepach ramów DDR już dawno nie ma , a jak są to w kosmicznych cenach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Kup 2x512 MB. XP+512MB moze byc malo jesli dochodzi do tego przegladarka i gg. wszystko leci do swapa i dysk (zapewnie stary ata z niskimi transferami) bedzie ciagle cos mielil spowalniajac system. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crk Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 W starym komputerze mam pamięć pracującą z częstotliwością 266MHz, czy nowa pamięć ma mieć także 266MHz czy można np użyć takiej z 400MHz? 400MHz z morele.net np http://www.morele.net/pamiec-good-ram-ddr-1-gb-pc400-gr400d64l3-1g-13156/ 266MHz z allegro Wolę zakup z morele.net, kość pamięci wtedy dorzucę do kupowanego komputera nie ponosząc dodatkowych kosztów przesyłki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw10 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2013 beda dobre tylko spowolnia sie do 266. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...