Skocz do zawartości
crk

pamięć do starej płyty głównej MSI 845E Max

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W starym komputerze mam zaledwie 256 MB pamięci, na jaką konkretnie pamięć zmienić, by sprzęt nadawał się wciąż do korzystania z netu?

Wg producenta - informacji na jego stronie, do tej płyty głównej mogę użyć pamięci:

Main Memory

Support max. of 2 double-sided DIMMs with unbuffered DDR 200/266

The largest memory capacity possible is 2GB

No support ECC Function.

oto link: http://pl.msi.com/product/mb/845E-Max.html#/?div=Detail

proszę o ewentualne linki z morele.net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamięć DDR1 , max. 2 GB obsługiwane .

Do netu wystarczy 512-1GB ramu , zależy jaki system tam masz i jak wygląda reszta sprzętu .

Jeżeli chodzi o kupno ramu to tylko używki z allegro , w normalnych sklepach ramów DDR już dawno nie ma , a jak są to w kosmicznych cenach .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup 2x512 MB. XP+512MB moze byc malo jesli dochodzi do tego przegladarka i gg. wszystko leci do swapa i dysk (zapewnie stary ata z niskimi transferami) bedzie ciagle cos mielil spowalniajac system.

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W starym komputerze mam pamięć pracującą z częstotliwością 266MHz, czy nowa pamięć ma mieć także 266MHz czy można np użyć takiej z 400MHz?

400MHz z morele.net np http://www.morele.net/pamiec-good-ram-ddr-1-gb-pc400-gr400d64l3-1g-13156/

266MHz z allegro

Wolę zakup z morele.net, kość pamięci wtedy dorzucę do kupowanego komputera nie ponosząc dodatkowych kosztów przesyłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi