nacktarn Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 Na wstępie powiem tak, wymieniłem baterię TRZY razy (najpierw jakiś noname a potem bateria duracela) i za każdym razem jest ta sama sytuacja. W biosie zegar nie "tyka" w Windowsie po uprzedniej synchronizacji chodzi z godzinę i potem w losowym momencie staje. Nie wiem już co mam robić bo troche to jest denerwujące że co chwile msuze zegarek poprawiać. Dodam że posiadam Windows 8 a płyta główna to Asrock P67 Pro 3. Ustawienia biosu (o/c procesora etc.) nigdy mi się nie zresetowały, tylko ten niszczęsny zegar nawala... Co jest przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2013 Wygląda na uszkodzony układ RTC, który chyba jest wbudowany w kość z BIOSem (się nie znam). Jeśli zresetowanie ustawień BIOSu (po resecie nie podkręcaj CPU), oraz jego aktualizacja do najnowszej wersji nic nie da to reklamuj płytę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...