floppek Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 WQitam szukam jakiegoś tunera tv do kompa, macie może jakies doświadczenia z takimi kartami ??? Jaka jest jakoś telewizji aalgowej (na razie na takim sygnale mi zależy najbardziej) i czy wrto kupować karty za ok 70 zł z allegro czy lepiej coś markowego ??? Akurat w tym temacie jestem totalnym laikiem a w ciemno to też sensu nie ma żeby brać. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Kupując tuner z allegro (i nie tylko) musisz wiedzieć czego chcesz: - pod jakim systemem operacyjnym tuner ma pracować, czy są dostępne sterowniki pod dany OS, - jaki interfejs ma mieć tuner? USB/pci/pci-e? USB podłączysz wszędzie, może być problem jednak kupić dobry tuner analogowy na usb. PCI - może być problem z przeniesieniem do nowego komputera w przyszłości, coraz więcej nowych płyt nie ma złącza pci. Jeśli ma być PCI-E, poszukaj opinii i roaważ http://allegro.pl/tuner-tv-pinnacle-7010-2x-dvb-t-2x-dvb-s-fm-i2959421394.html lub http://allegro.pl/tuner-pinnacle-pctv-7010ix-2x-dvb-t-2x-dvb-s-1zl-i2944231347.html pełna hybryda, tuner firmowy. Dlaczego nie tuner cyfrowy? Nie masz jeszcze u siebie? Za chwilę wyłączą ci analog. No chyba że ma to z tv kablową pracować to co innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Nie warto pchać się w tuner analogowy a tymbardziej przepłacać za hybryde. Kupuj od razu cyfrowy na USB, polecam Avermedia. Nie są tanie ale oferują bardzo dobre oprogramowanie o jakość. Cyfrowy sygnał ściągniesz na zwykłej antenie. Jak wprowadzą wszędzie sygnał cyfrowy to w kablówce też taki będzie. Wysłane z GT-I9100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floppek Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dzieki za pomoc, zamówiłem ten z allegro co mi Klaus podałeś, zobaczymy jak się będzie sprawował ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...