Wariatowy Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Moj problem polega na tym : podaczas odpalania kompa na plycie gigabyte wyskakuje mi rysunek z chmurką sloncem itd jakby dziecko narysowalo i po chwili komp mi sie resetuje i tak w kolko co robic.Jesli to bios jak mozna to naprawic. Kumpel mi mowil ze bios mogl zaatakowac wirus wiec sam niewiem co robic pomozcie. Z gory dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) Jak widzisz tę plansze, przyciskiem Delete da się wejść do biosu? Jaka to dokładnie płyta, podaj od razu pełną konfigurację + wersję systemu, by nie trzeba dopytywać o wszystko. Daj też zdjęcie tego obrazka z chmurką. Edytowane 26 Stycznia 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wariatowy Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Tak mozna wejsc do biosu. Plyta gigabyte GA-81865G775-G-RH Procesor pentium 4 550J 2giga ramu system operacyjny windows xp professional http://imageshack.us/photo/my-images/13/zdjcie0083vc.jpg/ to link do tego obrazka robilem go telefonem inaczej niedalo rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zrób clear cmos. Jak nie pomoże, spróbuj odpalić jakieś livecd z płytki lub pena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wariatowy Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) reset biosu niepomaga a livecd niemam i niewiem z kąd wziać aha i jeszcze jedno podpinalem drugą plyte i wszystko jest wporządku lecz to napewno nie wina systemu chce zeby tamta plyta dzialala Edytowane 27 Stycznia 2013 przez Wariatowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wariatowy Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 czy ktos potrafi mi pomoc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 (edytowane) Całkiem niezłą płytkę z Linuksem możesz znaleźć pod tym adresem http://www.sysresccd.org/Download Możesz nawet z tego systemu wgrać oryginalny BIOS (programem flashrom). Link do BIOSu http://www.gigabyte....h/download/bios EDIT: W sumie bezpieczniej będzie jak zrobisz update BIOSu z poziomu BIOSu (klawisz F8). Nagraj tylko wcześniej sam plik z BIOSem (oczywiście najpierw go rozpakuj) na pendrive lub CD. Edytowane 27 Stycznia 2013 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wariatowy Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 dzieki zaraz sprobuje cos pokombinowac kgfz to niepomoglo w biosie pod f8 wyskakiwalo mi tylko okienko acces floopy disk error twoje rozwiązanie chyba nic nieda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 kgfz to niepomoglo w biosie pod f8 wyskakiwalo mi tylko okienko acces floopy disk error twoje rozwiązanie chyba nic nieda Jak nie będziesz miał napędu FDD, w nim dyskietka z plikiem biosu to rzeczywiście rada kfgz nic nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2013 Wypal ten obraz - http://kfgz.mydevil.net/bootcd.iso Uruchom system z płytki. BIOS załaduje się automagicznie. Jeśli system się nie uruchomi to szukaj po znajomych FDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wariatowy Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 do zamkniecia dorwalem inna plyte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...