Skocz do zawartości
Drzonos

Seasonic Platinum-760 P760 Piszczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę Was o pomoc z kolejnym problemem. Niedawno zakupiłem zasilacz model taki jak w temacie. wspaniałe cudeńko, ale ma jeden feler- piszczy. Zgłosiłem problem do sklepu, bez gadania wymienili mi na drugi identyczny... który również piszczy.

Sam już nie wiem co robić- oddać go i szukać innego modelu/producenta, czy zostawić go z nadzieją, że może mu przejdzie? Może dłuższe wygrzewanie pod obciążeniem mogłoby pomóc? Jeśli ktoś z Was miał podobny problem, bardzo proszę o poradę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przetestuj komputer jakimś programem typu OCCT i zobacz czy wtedy zasilacz a dokładnie cewki piszczą. Niektóre modele jeśli nie są zbytnio obciążone to piszczą,natomiast podczas obciążenia piski zanikają.Dotyczy to także innych zasilaczy choćby Corsaira,którego producentem jest Seasonic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przetestuj komputer jakimś programem typu OCCT i zobacz czy wtedy zasilacz a dokładnie cewki piszczą. Niektóre modele jeśli nie są zbytnio obciążone to piszczą,natomiast podczas obciążenia piski zanikają.Dotyczy to także innych zasilaczy choćby Corsaira,którego producentem jest Seasonic.

Niestety pod pełnym obciążeniem (linx na procu i furmark na gpu) również piszczy. Teraz nie wiem czy oddawać go od razu czy jednak poczekać kilka dni i "pokatować" go w ten sposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piski same nie znikną, jeśli Ci przeszkadzają spróbuj wymienić na inny. Są patenty typu zalewanie cewek klejem, ale to może oznaczać utratę gwarancji.

Niestety zasilacz ma plombę :/

Chyba jeden będę musiał go oddać. Coby nie zakładać osobnego tematu, to co polecacie zamiast niego w cenie do 700zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobrze by było jakbyś podał preferencje odnośnie tego zasilacza.

To co mi się najbardziej spodobało w tym Seasonicu to jego pasywna praca, nawet pod sporym obciążeniem wiatrak ani drgnął.

A w budzie siedzi podkręcony na 4.3 GHz i5 do tego również podkręcony GTX 670 Dołączona grafika

No i stabilne niczym skała napięcia, przynajmniej tak pokazały testy tego zasilacza m.in na tym portalu. Gdyby nie te wiercące dziurę w czerepie piski...

EDIT:

Co za tym idzie, chciałbym kupić coś podobnego :D

Edytowane przez Drzonos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi