Drzonos Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Witam, Proszę Was o pomoc z kolejnym problemem. Niedawno zakupiłem zasilacz model taki jak w temacie. wspaniałe cudeńko, ale ma jeden feler- piszczy. Zgłosiłem problem do sklepu, bez gadania wymienili mi na drugi identyczny... który również piszczy. Sam już nie wiem co robić- oddać go i szukać innego modelu/producenta, czy zostawić go z nadzieją, że może mu przejdzie? Może dłuższe wygrzewanie pod obciążeniem mogłoby pomóc? Jeśli ktoś z Was miał podobny problem, bardzo proszę o poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Przetestuj komputer jakimś programem typu OCCT i zobacz czy wtedy zasilacz a dokładnie cewki piszczą. Niektóre modele jeśli nie są zbytnio obciążone to piszczą,natomiast podczas obciążenia piski zanikają.Dotyczy to także innych zasilaczy choćby Corsaira,którego producentem jest Seasonic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzonos Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Przetestuj komputer jakimś programem typu OCCT i zobacz czy wtedy zasilacz a dokładnie cewki piszczą. Niektóre modele jeśli nie są zbytnio obciążone to piszczą,natomiast podczas obciążenia piski zanikają.Dotyczy to także innych zasilaczy choćby Corsaira,którego producentem jest Seasonic. Niestety pod pełnym obciążeniem (linx na procu i furmark na gpu) również piszczy. Teraz nie wiem czy oddawać go od razu czy jednak poczekać kilka dni i "pokatować" go w ten sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Piski same nie znikną, jeśli Ci przeszkadzają spróbuj wymienić na inny. Są patenty typu zalewanie cewek klejem, ale to może oznaczać utratę gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzonos Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Piski same nie znikną, jeśli Ci przeszkadzają spróbuj wymienić na inny. Są patenty typu zalewanie cewek klejem, ale to może oznaczać utratę gwarancji. Niestety zasilacz ma plombę :/ Chyba jeden będę musiał go oddać. Coby nie zakładać osobnego tematu, to co polecacie zamiast niego w cenie do 700zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Podaj specyfikację komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Skoro chcesz go oddać to zaproponuję w zamian coś od be quiet! http://www.saturion.pl/product/160956/Sprzet_komputerowy/Podzespoly/be_quiet_zasilacz_Dark_Power_PRO_10_750W.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Dobrze by było jakbyś podał preferencje odnośnie tego zasilacza. Edytowane 11 Lutego 2013 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzonos Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 (edytowane) Dobrze by było jakbyś podał preferencje odnośnie tego zasilacza. To co mi się najbardziej spodobało w tym Seasonicu to jego pasywna praca, nawet pod sporym obciążeniem wiatrak ani drgnął. A w budzie siedzi podkręcony na 4.3 GHz i5 do tego również podkręcony GTX 670 No i stabilne niczym skała napięcia, przynajmniej tak pokazały testy tego zasilacza m.in na tym portalu. Gdyby nie te wiercące dziurę w czerepie piski... EDIT: Co za tym idzie, chciałbym kupić coś podobnego :D Edytowane 11 Lutego 2013 przez Drzonos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...