Skocz do zawartości
kubsonpl

zestaw komputerowy do 3.5 tyś

Rekomendowane odpowiedzi

witam , może i jest już pare takich tematów ale nie wiem czy są świeże , więc zapytam : jakie podzespoły polecacie do komputera przeznaczonego wyłącznie do gier , mam do przeznaczenia , myślę że mogę dać 3.7 tyś . pozdrawiam ! najlepiej żeby było wszystko w jednym sklepie i na pomorzu . pozdrawiam i z góry dzięki !

p.s nie mam zamiaru nic podkręcać oraz system najlepiej windows 7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do gier to wybór jest dość prosty Core i5 + HD 7970:

http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyNj7sOwjAMRf$Fc4XiNI$CPyBGBsQQpRmqlhY1rRAg$p3EfSgDQh0cy8f35iZvuPddOdYDHC4guWCQgUQmQmNziT1Sy6VaidZRJ1TUSa7WhSwwcf6rXOgp5JpB1XTexgdEc3pBOuOPeUsQLinWtSaGcBWxxlTEaZo2ZBKaAKOTL7jYEki$02yJ9eMtxAZC5t4M5lT3zgeEfAbHyvnK2VdLQsl3RVg86saU58b49hkog88XC0JVWw**

Niczego wydajniejszego w tej cenie nie znajdziesz. Do tego 8GB RAM, 1TB dysk, dobry zasilacz (modularny, Bronze, wentyl 140mm) i obudowa.Płyta główna dobrze wyposażona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GB ma nawet wersję OC, czyli 1,1GHz na rdzeniu i 6000 na pamięciach. Tylko to już wykracza nad budżet, a nie bardzo chciałbym ciąć na innych częściach bo zestaw i tak już jest bardzo wydajny.

Tutaj link do TOP OC:

http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__katalog_produktow/id_gl__9/id_produktu__5463/__Karty_Graficzne_Gigabyte_Radeon_7970_TOP_GHz_Edition_3GB_DDR5_384_bit_PCI_E_/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że nie odpuścisz tego GHz Edition:)

M40 to też dobra obudowa, porównywalna z tym Zalmanem.

Pamięci dali Ci wolniejsze, bo 1333MHz.

Zasilacz niby lepszy, ale nie ma potrzeby brać XFX 550W do tego zestawu, raz, że nie ma kabli modularnych, dwa, że jest głośniejszy. No i mniejszy dysk bo 500GB.

Tutaj zestaw z wersja HD 7970 GHz

http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyNj8EKwjAMht!l5yFNlrab7yAePYiHsvUwNjdZN0TFd7etK1YQ2SEN!fMnX$pgl3Go53Zi2yMTSJxlTAAnl$gSVEJIoDAqBZTeR9L7RI55bIgCksl$kZN6Q04Za7rBVv4AP5wuSGv4Ua8BQaRUptcegtLLClITwucNQxRMyL$lYg0w$E7xiLXz2WGdEraMetL7djTWSYCLsGuMbUx174OR5Aal61zbTteHTtv!5mTOni9C2VVx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taktowanie:

Sapphire "zwykły" - GPU: 925MHz, RAM: 5500MHz, cena: 1470

Sapphire OC - GPU: 1000Mhz,RAM:5800MHz, cena: 1520

Gigabyte OC - GPU: 1000MHz, RAM: 5500MHz,cena: 1460

Gigabyte TOP - GPU: 1100MHz , RAM: 6000MHz ,cena: 1620

Uważam jednak, że chłodzenie SAPPHIRE jest cichsze. Do 1100 z 925 MHz (raczej) nie podkręcisz, ale do 1000 tak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi