xmaartenx Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Witam, W najbliższym czasie kupuję składaka w granicach 3000zł. Czytałem wiele recenzji poszczególnych podzespołów, jednak przed podjęciem ostatecznej decyzji chciałbym poznać zdanie forumowiczów. Komputer ma być przede wszystkim do gier, więc starałem się dobrać możliwie jak najlepszą kartę graficzną. Nie zamierzam bawić się w OC. Wszelkie uwagi, propozycje mile widziane. Raczej nie chciałbym przekraczać kwoty 3000zł. Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Wywal Fortisa jak nie będziesz podkręcać. Płytę zmień na MSI B75A-G43. Używając kodu z poradnika na portalu masz montaż i wysyłkę za złotówkę. Nie zmieści się teraz w budżecie SSD? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmaartenx Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Teraz suma 2732 zł. A jaki SSD polecasz? I czy cały zestaw pociągnie każdą grę w wysokich detalach ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Pociągnie. SSD http://www.morele.net/dysk-ssd-plextor-2-5-128gb-sata-iii-520-200mb-s-9-5mm-px-128m5s-506401/ niestety to ponad budżet. Jeśłi nie masz dużego parcie na pojemność dysków, można zrezygnować z HDD, może masz inny na sata lub usb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmaartenx Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Jakiś tam mam, jednak prędzej czy później większa pojemność byłaby niezbędna. Ewentualnie mogę zrezygnować na razie z GPU, a dokupić ją później. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Z GPU nie rezygnuj, kupujesz kompa z myślą o grach i nie będziesz mógł grać? To już lepiej odłożyć zakup HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmaartenx Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Mogę teraz zainwestować zarówno w dysk SSD i HDD, a za jakiś czas dokupić kartę graficzną i wszystko będzie grało :) Po sprzedaży obecnego kompa zawsze coś wleci do budżetu, więc nie będzie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmaartenx Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Jeszcze jedno pytanie, czy intel core i5-3570 różni się jakoś specjalnie od i5-3470 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 (edytowane) Co do SSD, to zawsze możesz kupić mniejszego ale deko szybszego i mniej zawodnego - Samsung 830 64GB, 323zł lub jeszcze taniej Curcial M4 64 GB 282zł - gier tam nie wrzucisz, ale system będzie hulał, że hej, co moim zdaniem jest ważniejsze niż 5 sek oszczędności na wczytaniu poziomu gry Edytowane 25 Lutego 2013 przez D.rek 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2013 Jeszcze jedno pytanie, czy intel core i5-3570 różni się jakoś specjalnie od i5-3470 ? Różnią się tylko ceną i mnożnikiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...