vlodek2532 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Otóż mam mały dylemat. Kumpel ma dwa kompy. Jeden na platformie Celeron 2,66 GHz drugi na Pentium 4 2,80 GHz. Nie wiem nawet jak to wygląda dokładnie bo pisał mi tylko SMS'y a sprawa wygląda tak, ze mam mu z tych dwóch złożyć jeden "lepszy" (wyjąć ramy z jednego i dołożyć do drugiego, dysk to samo). Otóż na której platformie teoretycznie powinno być lepiej? Wiem, ze mało informacji ale na oczy nawet tego nie widziałem a on jest za ciemny żeby coś wykminić a że wpadnie do mnie na kilka godzin i wtedy to będę musiał zrobić i z pół roku się znowu nie będziemy widzieli. Czas na operacje ograniczony i nie chce go marnować na rozkiminy co będzie lepsze więc wstępnie tak chciałbym wiedzieć. wiadomo zweryfikuje to po zobaczeniu jakie sa ramy an obu płytach (DDR1 czy DDR2 i czy da się je w ogóle przełożyć) jakie dyski (ATA czy SATA). Sorry, ze tak chaotycznie ale mam nadzieje, ze wiedzie o co chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 P4 będzie lepszy ale pytanie czy da się z tych kompów zrobić jeden , dyski to nie problem , gorzej ram czy karta graficzna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Oba kompy są na integrze. Mam jakąś 9550 SE może zadziałczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 powiedz koledze żeby zbierał na celerona 1610+b75+4gb zwroci mu sie to w rachunkach za prąd, takie kombinacje to wiecej zachodu niz to wszystko warte - czasy p4 bezpowrotnie minely :P 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 On ma i5 i gtx 660. Ten chce na działkę, że weźmie sobie mobilny net i coś tam porobi. Złożyłem P4, 1,5 GB ram, dyski 40+80 GB i grafę okazało się miał 7300gt czy gs nie pamiętam już 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...