Skocz do zawartości
MieczySław

Jak łamać kody ?

Rekomendowane odpowiedzi

Producenci programów urzywają coraz trudniejszych do złamania zabezpieczeńprzed kopiowaniem.

Z kolei wolno nam zgodnie z przepisami zrobić jedną kopię do własnego urzytku.

Możliwe że był już taki temat ale czas nie stoi w miejscu.

Poradzcie proszę jaki program do kopiowania jest najlepszy i jak łamać kody.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już zainstalowane te programy.

Lecz mam problem tego typu,że mając tylko nagrywarkę CD (która pracuje rórnież jako odtważacz) te programy instalują mi dwa dyski.

Prubowałem zmieniać kolejność-NajpierwClonyXXL o później CloneCD i odwrotnie.Wgrywałem również Profiler.

Nie wiem czy kolejność ma jakieś znaczenie , a najważniejsze czy nie muszą być one w jednym folderze a jeśli tak to w jakim.

Pomóżcie proszę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nagrywarkę LITEON E-IDE CD-RW

LIT E-ON CTR-522463

CD-RW LITEON 52/24/52

System WIN98 wydanie drugie.

Mam NERO

CLONY XXL

CLONECD

PROFILER

ALKOHOL 120 %

Chciałbym slonfigurować zestaw do łamania kodów.

Powtarzam:

chodzi mi o kolejność instalacji i sposób konfiguracji.

Wszelkie instrukcje nawet te na zaproponowanej mi stronie o nagrywaniu są dla mnie mało łopatologiczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To kolejno:

1. instalujesz standardowo Clone CD, Clony XXL, Profiler

2. Do nagrywarki wkładasz płytkę z grą lub softem i uruchamiasz Clony XXL, dajesz skanuj CD i liczysz czaszki (żartuję)

3. Spisujesz dokładnie nazwę zabezpieczenia, zamykasz Clony XXL i uruchamiasz Profilera

4. W okienku rozwijasz listę i odnajdujesz odpowiednik, po tych czynnościach naciskasz "uruchom Clone CD"

5. W oknie odczytu płyty wybierasz typ "CD Profiler" i dalej już zgodnie z sumieniem.

6. Po ukończeniu odczytu (uwaga to może trwać bardzo długo, np. przy Safe Disc 2.5...) program sam poprosi o włożenie czystej płyty.

7. Szybkości i parametry ustawi Profiler, więc główka spokojna - piwko i relaks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na podanej stronie poczytaj o typach zabezpieczeń. W przegrywaniu zabezpieczonych nie tyle chodzi o łamanie zbezpieczeń co o ich przegranie ( :D ) lub omijanie. większość nowych nagrywarek ( piraciarek) bez problemu radzi sobie z większością zabezpieczeń bez specjalnych ustawień. na cdrinfo mozna przeczytać co do jakich zabezpieczeń jest wymagane. Przedmówca podał dokładny przepis, ale jeszcze ściągnij i zainstaluj ( :wink: ) sterowniki Adaptec ASPI - bardzo potrzebne http://www.cdrinfo.pl/software/stronaid.ph...p?id=1191035445

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi