kulfi82 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Myślałem, że problem będzie błachy a tu się okazuje, że wyszedł z tego niezły rebus. Złorzyłem nowy zestaw w oparciu o płytę MSI B75MA-E33, i5-3330 i zasilacz Corsair VS450. Jak się szybko okazało na płycie jest złącze P4, którego oczywiście brak w zasilaczu (same 8 pinowe). Oczywiście zachowałem się jak pospolity troll i tego wcześniej nie sprawdziłem. Jak z tego teraz wybrnąć ? Nadmienie iż podłączanie skrajnych 4 pinów nie wchodzi w grę, bo na m/b nie ma na to miejsca. Wtyki 8-pinowe są jednolite więc o ich rozdzielaniu też nie myśle. Na allegro znalazłem taki adapter z molexa LINK ale czy takie podłaczenie zadziała ? I czy nie zobacze czarnego dymu z obudowy po jego podłaczeniu ? Dzięki za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Będzie działać ewentualnie rozetnij wtyk 8 pin na dwie części. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 to http://www.ceneo.pl/8459396 bardziej by mi pasowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulfi82 Opublikowano 26 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2013 Głupio się przyznać.. no ale cóż. Zacząłem grzebać z tym przecinaniem 8-pinowca i nagle okazało się, że jest on rozdzielany na 2x4-pin. Mam ndzieję, że mnie nikt na wrzuci na wiocha.pl. Dzięki za wskazówki. pzdr. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...