Netgear Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Witam serdecznie w tym tygodniu chciałbym kupić komputer i samodzielnie go złożyć, mam na ten szczytny cel określony limit pieniężny = 2700zl+ ewentualne 50zl,(reasumując 2750zl). Moja propozycja zestawu Płyta główna: MSI Z77A-G45 Intel Z77 LGA 1155 Procesor: Intel Core i5-3570K Wentylator CPU: - Pamięć RAM: Nie umiem zdecydować (1600mhz, 8gb) Karta graficzna: Gigabyte GF GTX 660 Dysk twardy: Posiadam 2 dyski sata 2 - segate 500gb, segate 250gb Zasilacz: Deus G1 600w / xfx 550w Obudowa : SilentiumPC Gladius m40 Komputer ma służyć do gier, gram na rozdzielczości 1440x900, ale nowy komputer będzie chodził czasami pod tv 42" i za 3miesiace chce kupić jakiś monitor 21,5" lub 22". Sprzęt chciałbym podkręcić wtedy gdy "braknie mu mocy" wtedy dokupiłbym jakiś cooler na cpu. Prosze o ocenę ewentualnie zmiany, lub swoje propozycje. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monet Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zestaw OK. Co do pamięci RAM, to polecam Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3. Zastanów się także, czy nie warto kupić dysku SSD pod system operacyjny (czas dostępu zdecydowanie szybszy niż w HDD). W zestawie tym nie widzę napędu optycznego, więc polecę Ci taki, jaki kupiłem nie tak dawno - Lite-On iHAS124-04 C (spisuje się całkiem dobrze i jest niedrogi). Co do wentylatora CPU, to na początku spróbuj z boxowym, bo na chwilę obecną podkręcanie takiego zestawu nie za bardzo ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Netgear Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Też tak myślałem nad HyperX, albo Crucial Ballistix. Dyski SSD są dość droge, poczekam moze z czasem przy przypływie gotówki pomyśle o kupnie jakiegoś 128Gb :). Napęd jakiś tam mam, przepraszam zapomniałem o nim wspomnieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...