Skocz do zawartości
Netgear

Ocena komputera, 2700zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie w tym tygodniu chciałbym kupić komputer i samodzielnie go złożyć, mam na ten szczytny cel określony limit pieniężny = 2700zl+ ewentualne 50zl,(reasumując 2750zl). Moja propozycja zestawu

Płyta główna: MSI Z77A-G45 Intel Z77 LGA 1155

Procesor: Intel Core i5-3570K

Wentylator CPU: -

Pamięć RAM: Nie umiem zdecydować (1600mhz, 8gb)

Karta graficzna: Gigabyte GF GTX 660

Dysk twardy: Posiadam 2 dyski sata 2 - segate 500gb, segate 250gb

Zasilacz: Deus G1 600w / xfx 550w

Obudowa : SilentiumPC Gladius m40

Komputer ma służyć do gier, gram na rozdzielczości 1440x900, ale nowy komputer będzie chodził czasami pod tv 42" i za 3miesiace chce kupić jakiś monitor 21,5" lub 22". Sprzęt chciałbym podkręcić wtedy gdy "braknie mu mocy" wtedy dokupiłbym jakiś cooler na cpu. Prosze o ocenę ewentualnie zmiany, lub swoje propozycje. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw OK. Co do pamięci RAM, to polecam Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3. Zastanów się także, czy nie warto kupić dysku SSD pod system operacyjny (czas dostępu zdecydowanie szybszy niż w HDD). W zestawie tym nie widzę napędu optycznego, więc polecę Ci taki, jaki kupiłem nie tak dawno - Lite-On iHAS124-04 C (spisuje się całkiem dobrze i jest niedrogi). Co do wentylatora CPU, to na początku spróbuj z boxowym, bo na chwilę obecną podkręcanie takiego zestawu nie za bardzo ma sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi