Skocz do zawartości
Lipny

Czy sie opłaca?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam do dyspozycji 200zl i wiecej nie bede mial. Mam okazje wymienic moja plyte glowna na ABIT SE6, ram na 256MB PC133 i proc na Celerona Tualatin 1.3Ghz. Po sprzedaniu moich starych komponentow wychodzi ze doloze ok 150zl. Oplaca sie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plyte to masz dobra,moglbys wymienic sam proc i ram ewentualnie

nie pamietam dokladnie Abita SE6 ,ale ja bym nie wymienial dla wzrostu wydajnosci ,lepiej zbierac kase i zmieniac na cos mocnego (XP1700+)

jezeli jestes maniakiem o/c to jednak ten Tualantin pozwolilby ci sie wyzyc,wiec pomysl czy chcesz wydac 150pln na zabawe

PS. ja bym sie nie mogl oprzec ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No lubie sobie podkrecic co nieco :D Teraz wlasnie zmienilem mojego coolera(jakis aluminiowy jamicon 60x65) na Titana TTC-D5TB :) Igor nie 350 tylko ok 150zl. Ogolnie to w 200-250zl musze sie zmiescic. Czy ktos moglby mi powiedziec czy i815 obsluguje Tualatiny? Bo przy jednej plycie czytam ze tak a przy innej ze nie... 8O

PS. To moj 100 post :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

815 obsluguje ale jak ma końcówkę EP (815EP), btw na BX-ie można zrobić moda na Tualatiny, płytę masz zajebistą (jak na tamte czasy), nie odczujesz tak duzego wzrostu wydajności. Moim zdaniem juz lepiej pozbierać na chociażby antka 1800 DLT3C+ płytke FIC-a lub Epoxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...