Skocz do zawartości
Rocky69

Wydajny komputer do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
zamierzam w okresie wakacji złożyć jakiś fajny wydajny komputer głownie pod gry, ale w granicy rozsądku jeśli chodzie o cenę.
Moja wstępna propozycja to:

Płyta głowna:
Asrock P67 Extreme4 GEN3
tutaj jeszcze zastanawiam się nad wyborem innego chipsetu

Procesor:
Intel Core i7 3770K 3,50 GHz BOX trzeciej generacji
tutaj się jeszcze pewnie zmieni więc jestem otwarty na propozycje, ale w dziale i7, chciałbym również dokupić jakiś w miare tani, ale dobry radiator, bo podobno te z i7 to słabe są

Karta graficzna:
GeForce with CUDA GTX 680 Gigabyte OC 4GB 2xDVI&HDMI&DP (PCI-E)
tutaj też jestem jeszcze otwarty na propozycje, ale Radeony raczej odpadają

Dysk twardy:
Seagate 2TB SV35 7200 (64MB, Serial ATA/600)
dobry?

Pamięć RAM:
G.SKILL TridentX DDR3 2x8GB 2133MHz CL9
szczerze mówiąc nigdy nie miałem pamięci tej firmy więc chętnie przeczytam opinie na jej temat, interesuje mnie 2x 8GB w dual'u

Zasilacz:
Corsair CMPSU-1000HXEU - 1000W
tutaj się zastanawiam czy jest mi potrzebne aż 1000W, ale zasilacz wygląda na porządny

Obudowa:
tutaj nie mam jeszcze pomysłu, w miarę tania, fajnie wyglądająca, no i żeby miała dobry przepływ powietrza Dołączona grafika, zgodna z ATX oczywiście Dołączona grafika

Resztę mam.
Linku są z komputronika, ale to nie znaczy, że tam będę kupował Dołączona grafika
Pozdrawiam Dołączona grafika

EDIT.
Zainteresowała mnie ta obudowa.
Chieftec Libra LF-01B-OP

Edytowane przez Rocky69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam go złożyć już nawet w połowie czerwca, a właśnie teraz już rozpoznanie chce zrobić.

to przyjdz z tym pytaniem w okresie wakacji bo to jeszcze 2 miesiace

a to co podałeś to lipa

Dlaczego lipa?

Zainteresowała mnie ta obudowa.
Chieftec Libra LF-01B-OP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz zamiar dokonać zakupu w terminie późniejszym niż 1 tydzień od założenia wąteku wstrzymaj się z jego założeniem.

Sprawa jest prosta. Ceny w ciągu kilku dni mogą się wahać nawet do kilkunastu procent, cały czas producenci prezentują nowe produkty, inne starsze konstrukcje zaczynają być dostępne na polskim rynku. Dodatkowo w czerwcu premiera nowych procesorów Intela - co też zaowocuje wahaniami cen. Napisz kilka dni przed planowanym zakupem - wcześniej nie ma to sensu.

Inna sprawa to konfig, który poskładałaś - delikatnie mówiąc jest on beznadziejny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o tym, że ceny się wahają, oraz że Intel w czerwcu wypuszcza nowe procesory jak i Nvidia prawdopodobnie w tym miesiącu lub w czerwcu również wypuści nową serię 700. Wziąłem to pod uwagę Dołączona grafika

PS.

To jest jakiś mini regulamin, który kolega podał natomiast normalny regulamin, który czytałem (link na dole strony) nie zawiera takiego zdania.

Edytowane przez Rocky69

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi