Skocz do zawartości
*Snow*

Modernizacja PC, co zmienić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Potrzebna modernizacja komputera, chce na to przeznaczyć średnią ilość gotówki, ma być dobrze ale bez zbędnego wydawania kasy Dołączona grafika.

CPU nie podkręcam od czasów początku C2D, zwyczajnie mi się nie chce i już mnie to nie kręci, komputer zamknięty w czarnym Fractalu także aspekty wizualne też nie są jakieś mega ważne.

Aktualnie posiadam:

Płyta głowna - Asus Commando ;]

Procek - C2D E8400 + Fortis

RAM- 2GB Corsair Dominator

Grafika - Radeon HD7800

PSU - 750W Corsair HX

HDD - 350GB

SSD - Crucial M4 60GB

Do wymiany pewnie płyta+procek+ram chociaż przydałby się jakiś cichy i stabilny HDD500GB

Proszę o propozycje czegoś dobrego w rozsądnych pieniądzach.

Kompa wykorzystuje głownie do oglądania filmów w HD i neta, czasami w coś zagram.

EW. opcja nr 2

Zostać przy procku który mi narazie w zupełności wystarcza, zminić płytę na coś nowszego dokupić dysk i HDD.

Mam wrażenie że commando średnio współpracuje z SSD...

Edytowane przez *Snow*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie co to znaczy rozsądne? Dla niektórych to jest 500 a dla innych 2500 zł.

Tutaj przydałby się Core i5+ płyta B75 + 4-8GB ram. Ale konkretne modele po podaniu budżetu.

Racja, mi już mineły czasy ładowania kasy w kompa wiec myśle że 1000zł mogę przeznaczyć o ile da rade zrobić coś sensownego w tej kwocie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyty nie warto wymieniać jeśli nie wymieniasz CPU.

Jeśli jednak chcesz modernizować to takie coś starczy na kilka dobrych lat:

http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyrViooyk8pzS5RsopWMrG0MFLSUTI1MTYAUjBsYmiJzCUfx!ooZebkFyeDrDIEihgiyRpSy4bk1LxEkAVGZiAhMzNkBYaGVPNIcWku0BolQwNwUBUlliT6ZxelFoOEjKACvpmpxZmpyVUg9yhZmukZGgMlyrNzElPCcxKL8yqBogZKtQA!q002

Z czasem można kupić jeszcze 4GB RAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi