*Snow* Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 (edytowane) Witam, Potrzebna modernizacja komputera, chce na to przeznaczyć średnią ilość gotówki, ma być dobrze ale bez zbędnego wydawania kasy . CPU nie podkręcam od czasów początku C2D, zwyczajnie mi się nie chce i już mnie to nie kręci, komputer zamknięty w czarnym Fractalu także aspekty wizualne też nie są jakieś mega ważne. Aktualnie posiadam: Płyta głowna - Asus Commando ;] Procek - C2D E8400 + Fortis RAM- 2GB Corsair Dominator Grafika - Radeon HD7800 PSU - 750W Corsair HX HDD - 350GB SSD - Crucial M4 60GB Do wymiany pewnie płyta+procek+ram chociaż przydałby się jakiś cichy i stabilny HDD500GB Proszę o propozycje czegoś dobrego w rozsądnych pieniądzach. Kompa wykorzystuje głownie do oglądania filmów w HD i neta, czasami w coś zagram. EW. opcja nr 2 Zostać przy procku który mi narazie w zupełności wystarcza, zminić płytę na coś nowszego dokupić dysk i HDD. Mam wrażenie że commando średnio współpracuje z SSD... Edytowane 6 Maja 2013 przez *Snow* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 6 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2013 Pytanie co to znaczy rozsądne? Dla niektórych to jest 500 a dla innych 2500 zł. Tutaj przydałby się Core i5+ płyta B75 + 4-8GB ram. Ale konkretne modele po podaniu budżetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Pytanie co to znaczy rozsądne? Dla niektórych to jest 500 a dla innych 2500 zł. Tutaj przydałby się Core i5+ płyta B75 + 4-8GB ram. Ale konkretne modele po podaniu budżetu. Racja, mi już mineły czasy ładowania kasy w kompa wiec myśle że 1000zł mogę przeznaczyć o ile da rade zrobić coś sensownego w tej kwocie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2013 Płyty nie warto wymieniać jeśli nie wymieniasz CPU. Jeśli jednak chcesz modernizować to takie coś starczy na kilka dobrych lat: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyrViooyk8pzS5RsopWMrG0MFLSUTI1MTYAUjBsYmiJzCUfx!ooZebkFyeDrDIEihgiyRpSy4bk1LxEkAVGZiAhMzNkBYaGVPNIcWku0BolQwNwUBUlliT6ZxelFoOEjKACvpmpxZmpyVUg9yhZmukZGgMlyrNzElPCcxKL8yqBogZKtQA!q002 Z czasem można kupić jeszcze 4GB RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*Snow* Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 Dzięki wielkie za podpowiedz bo ja już średnio ogarniam te tematy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2013 Nie ma sprawy. Jeśli się zastanawiasz na dyskiem to kup 1TB 30-40 zł różnicy w stosunku do 500GB a 2 razy większa pojemnosć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...