avatar014 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Witam Potrzebuje komputer głownie do pracy oraz do gier ale ja jestem człowiekiem starej daty i grafika mnie nie interesuje ważne tylko żeby chodziło płynnie. Często będę potrzebował mieć odpalone dużo programów głownie importujących dane wiec przemiał informacji będzie znaczny i większości czasu na 2 monitorach. Jako iż nie jestem pewny czy ten http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/polecane_zestawy_komputerowe_na_maj_2013_poradnik?page=0,6 zestaw wystarczy wolę się zapytać niż później zmieniać podzespoły. Drugie pytanie pojawia się co do sklepu w którym można by było takie zamówienie dokonać bo rozbieżność cenowa wydaje się dość znaczna w zależności od sklepu. Z złożeniem nie będzie problemu wiec nie musza być to gotowe zestawy ale z obudowa w cenie. pozdrawiam i dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 Dobrze by było, żebyś mógł dołożyć do Core i5. W takich zastosowaniach może to być nawet kosztem karty graficznej: http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyVjcEOgjAQRP9lz8R0S7dF$8F49GA8NNADAcFQiFHjv7stkDSe5LCdzJtJ5w33oa!mZoTDBQgLBRmQygXLeoTGsKicaCUk9rMUIVDCJPX$7ppB3fa!DLPIBJM09fjjNy2UrrNhQKqAtE4LM5O4eh09mvjStqllzk83ngOZx08HO9pTMzjPCOUCjrXztStfXSwi7TQHj6a11bm1vnsyFfD5AoBLUVo* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avatar014 Opublikowano 20 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2013 (edytowane) w zasadzie chciałem złożyć ten zestaw za 2000zł z monitorem ale jeżeli cena wiele by nie odbiegała a podzespoły były uzasadnione to jestem w stanie dołożyć. Komputer ma służyć już na lata, na pewno w przyszłości kupię konsole więc będzie wykorzystywany tylko do pracy z która radzi sobie z małymi problemami aktualny komputer (laptop samsung r580 głownie brakuje ramu i przy załączonych programach + chrome z kilkoma zakładkami zaczyna wariować) więc nie wiem czy sensowne jest inwestowanie w droższy sprzęt ale zdam się na waszą wiedzę. Prosiłbym o jeszcze jakieś inne propozycje. z góry dziękuje poraz kolejny pozdrawiam ostatnio poczytałem dużo na temat dysków ssd ale mam pewne obawy (pewnie nie uzasadnione) co do użyteczności przy moim zestawie (duża liczba zapisywanych danych w zasadzie są to pliki tekstowe do 1mb ale w dużych ilościach) 120 gb by w zupełności wystarczył a cena jest tylko 200zł wyższa co na ten temat możecie polecić ? Edytowane 21 Maja 2013 przez avatar014 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...