Genesi Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam wszystkich! Nastał dla mnie czas zmian - a konkretnie zdecydowałem zamiast kupować motocykl, uzbroić się w nowego Peceta. Mniej więcej liczę na wydatek ok. 3500zł. Liczę, że sprzęt będzie wystarczył na dość długi czas bez jakich kolwiek zmian. także liczę na dobre overclocki procka i grafki. Oto co wpadło mi na myśl: CPU: Intel i7 3770k @4x3,5GhZ z możliwoścą podkręcenia klasycznie do 4,5 jak zawsze robiłem - chociaż 1GhZ+ GPU: Ati Radek 7970 (preferowane z chłodziwem Windforce) czyli jak kumam to Gigabyte robi. MOBO: MSI Z77A-G45 Intel Z77 lub MSI Z77A-G43 GAMING (co do mobo to chodzi by miało 4xslot ram + minimum 3slot sata, była możliwość w miarę dobrego podkręcania procka i system chłodzenia płyty w miarę dobry) reszta raczej nie sprawi mi problemu w wyborze.. tylko tu genralne pytanie - czy składak z tych 3 części ma rację bytu? na same te 3 przedmioty to pewno będzie wydatek 2,700zl. Proszę o śmiałe podpowiedzi i opinnie. Pozdrawiam! ~Genesi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...