tato84 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam, Szukam monitora z matrycą IPS, wielkości 23-24" do rozszerzonego pulpitu - właściwie to szukam dwóch... Moje typy to: Dell U2312HM - Polecany model, jednak nie jestem do końca przekonany czy nie wolałbym czegoś bez ramki (za taflą szkła) LG IPS237BN - na zdjęciach fajny (pomijając ściemę z ramką), ale na żywo jakoś mnie nie przekonuje... LG 23EA63V - tańszy IPS, ale nie widziałem na żywo... Zakres cenowy do ok. 620zł netto/szt. Będę wdzięczny za polecenie czegoś jeszcze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Sam mam U2312HM, ale irytuje mnie trochę powłoka antyrefleksyjna (ziarniste jasne tła). Jeżeli nie masz źródła światła za stanowiskiem pracy to ten monitor powinien sprawdzić się znakomicie: http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/5737944 Jest też wersja 24 i 27 cali. Generalnie polecam della ze względu na jakość wykonania, dobre matryce i dobrą gwarancję. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tato84 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Monitor świetny jeśli chodzi o design. Glare obecnie mi nie przeszkadzałby, ale szukam mieszkania do kupna i nie wiem jak to będzie w nim - jak będzie miało odbijać się światło to niedobrze... więc dla pewności brałbym mat. Do tego brakuje mu DVI (DP też nie ma chociaż tego bym nie używał). nie lubie przejściówek :).Widziałbym to tak, że monitory na DVI a TV na HDMI... Myślałem nawet o jednym Dellu U2913WM, ale wolę dwa monitorki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dell U2312HM polecany? Ten monitor to nędza , poza tym nie kupisz dobrego monitora na ips w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tato84 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ten Dell S2340L do wzięcia za 500zł netto, musiałbym tylko kable HDMI-DVI-D doliczyć... ten glare może by jakoś przeszedł :) Dell U2312HM owszem, polecany - na kilku forach, recenzje też ma dobre, jednak design kompletnie mi się nie podoba, a dla samego pivota nie ma co się napalać. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...