Skocz do zawartości
fake1

upgrade lub wymiana podzespołow?

Rekomendowane odpowiedzi

witam!

mam nastepujacy problem:

posiadam juz dosc wiekowy komputer jednak chcialbym go zmodyfikowac zeby moc bez problemow pograc w nowe tytuly. O to specyfikacja:

proc: AMD Phenom II X4 925 (chyba black edition) bo mnozniki niby odblokowane

płyta: Gigabyte MA770T-UD3P

grafa; Radeon HD4890

RAM: 6 gb 1600 mhz

zasilacz: OCZ ModXstream Pro 500W

myslalem nad wymiana samej karty na gtx 660 jednak chyba to sie mija z celem bo reszta za slaba pod nia?

druga opcja najdrozsza to wymiana plyty, proca i karty - pod gtxa, jakie propozycje?

lub 3 opcja to OC proca zeby dala raed z karta? Tylko nie mam pojecia jak podkrecic tego phenoma potrzebowal bym wskazowek..

lub tez może wymienic proca i karte? tylko nie wiem czy AMD ma jakies konkurencyjne procy z i5 powiedzmy do gier i czy moja plyta ma na nia slota

Prosze o pomoc bo jestem zielony troche w tym temacie:)

budzet w tej najdrozszej opcji to do 2k zl

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie możesz zmienić większość komputera, zostawiając RAM i zasilacz.

http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyrViooyk8pzS5RsopWMjW1MFLSAVLG5kDKAAs2sTQ3xSFFGMfqKGXm5Bcng6wyBIoY4lCJS5woG5JT8xJBFhibgITMDXAptjAhzwqoNcWluUBrlAwtLEBCRYklif7ZRanFICEjqIBvZmpxZmpyVR5YobmpnokZUKY8OycxJTwnsTivEihsoFQLAKFwTYs*

Ewentualnie, tańsza opcją jest OC CPU (w sieci jest mnóstwo poradników jak to zrobić, wystarczy wpisać w google) i dokupić do tego HD 7850/GTX660 maksymalnie. Lepsza karta będzie się nudzić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie możesz zmienić większość komputera, zostawiając RAM i zasilacz.

http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyrViooyk8pzS5RsopWMjW1MFLSAVLG5kDKAAs2sTQ3xSFFGMfqKGXm5Bcng6wyBIoY4lCJS5woG5JT8xJBFhibgITMDXAptjAhzwqoNcWluUBrlAwtLEBCRYklif7ZRanFICEjqIBvZmpxZmpyVR5YobmpnokZUKY8OycxJTwnsTivEihsoFQLAKFwTYs*

Ewentualnie, tańsza opcją jest OC CPU (w sieci jest mnóstwo poradników jak to zrobić, wystarczy wpisać w google) i dokupić do tego HD 7850/GTX660 maksymalnie. Lepsza karta będzie się nudzić.

dzieki za odpowiedz

takie pytanie czy bez krecenia w pelni wykorzystan rego radka na tym procku? a jesli nie to ile go podkrecic zeby bylo optymalnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi