fake1 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 witam! mam nastepujacy problem: posiadam juz dosc wiekowy komputer jednak chcialbym go zmodyfikowac zeby moc bez problemow pograc w nowe tytuly. O to specyfikacja: proc: AMD Phenom II X4 925 (chyba black edition) bo mnozniki niby odblokowane płyta: Gigabyte MA770T-UD3P grafa; Radeon HD4890 RAM: 6 gb 1600 mhz zasilacz: OCZ ModXstream Pro 500W myslalem nad wymiana samej karty na gtx 660 jednak chyba to sie mija z celem bo reszta za slaba pod nia? druga opcja najdrozsza to wymiana plyty, proca i karty - pod gtxa, jakie propozycje? lub 3 opcja to OC proca zeby dala raed z karta? Tylko nie mam pojecia jak podkrecic tego phenoma potrzebowal bym wskazowek.. lub tez może wymienic proca i karte? tylko nie wiem czy AMD ma jakies konkurencyjne procy z i5 powiedzmy do gier i czy moja plyta ma na nia slota Prosze o pomoc bo jestem zielony troche w tym temacie:) budzet w tej najdrozszej opcji to do 2k zl pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alucard69 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 W tej cenie możesz zmienić większość komputera, zostawiając RAM i zasilacz. http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyrViooyk8pzS5RsopWMjW1MFLSAVLG5kDKAAs2sTQ3xSFFGMfqKGXm5Bcng6wyBIoY4lCJS5woG5JT8xJBFhibgITMDXAptjAhzwqoNcWluUBrlAwtLEBCRYklif7ZRanFICEjqIBvZmpxZmpyVR5YobmpnokZUKY8OycxJTwnsTivEihsoFQLAKFwTYs* Ewentualnie, tańsza opcją jest OC CPU (w sieci jest mnóstwo poradników jak to zrobić, wystarczy wpisać w google) i dokupić do tego HD 7850/GTX660 maksymalnie. Lepsza karta będzie się nudzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fake1 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 W tej cenie możesz zmienić większość komputera, zostawiając RAM i zasilacz. http://www.pcprojekt.pl/index.php?/p__konfigurator/action__2/laptop__/data__eJyrViooyk8pzS5RsopWMjW1MFLSAVLG5kDKAAs2sTQ3xSFFGMfqKGXm5Bcng6wyBIoY4lCJS5woG5JT8xJBFhibgITMDXAptjAhzwqoNcWluUBrlAwtLEBCRYklif7ZRanFICEjqIBvZmpxZmpyVR5YobmpnokZUKY8OycxJTwnsTivEihsoFQLAKFwTYs* Ewentualnie, tańsza opcją jest OC CPU (w sieci jest mnóstwo poradników jak to zrobić, wystarczy wpisać w google) i dokupić do tego HD 7850/GTX660 maksymalnie. Lepsza karta będzie się nudzić. dzieki za odpowiedz takie pytanie czy bez krecenia w pelni wykorzystan rego radka na tym procku? a jesli nie to ile go podkrecic zeby bylo optymalnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...