Skocz do zawartości
olo24

pyta gigabyte ga 945 - s3 rev 1

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko czy na tej pycie pojdzie proek core 2 quad q 6600 ?? moe ktos ma ta pyte bo nie jestem pewien na stronie gigabyte niby jest n/a ale procesor który mam do tej pory tez ma n/a core 2 duo. i czy jezeli sprobuje go wozyc to moge cos uszkodzic (jesli jednak nie obsuguje) czy tylko niebedzie odpalal?? pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

quad nie ruszy na tej mobo, jeśli chcesz dokupić jakiegoś cepa to coś z dużym mnożnikiem i 800fsb wtedy uzyskasz kilka dodatkowych mhz podnoszac fsb np jakis e4700 lub wiadomo x6800 ale te wciaz drogie.

ps: napisz najpierw jakiego masz tego korka bo moze nie ma sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze nie pamietam ale chyba 7300 2,66 podkrecony na 3.33 tylko mam 2 - go kompa dell xps 710 z prockiem q6600 i niemoge go na tej pycie poldkrecic ( pytaem na forum ale nikt nie odpowiada pewnie sie nieda bios dell) i myslaem nad przelozeniem plyty gigabyta do kompa dell i wtedy podkrecic troszke tego q6600 i byo by spoko. bo kupuje karte 3870 i przydao by sie troszke wiecej mocy :) a jeszcze jedno do tej karty lepszy bedzie q 6600 2.4 czy core 2 duo 3.33 ? choc wiem ze oba sa za cieniutkie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w takim razie nic nie ruszaj, 3870 tez zbedny wydatek lepiej uzbierac gotowke na nowego pc.

sorki pomyka 3870 mam teraz a kupuje 7870 i do tej karty który procek bedzie lepszy ? a co do zmiany kompa to juz mysle tylko teraz chciabym sie pobawic tym quadem a w niedalekiej przyszosci i tak wymienie plyte procka i pamieci zaczalem od karty to nie jest kwestia kasy:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok zmienie wiem ze ta karta bedzie za mocna teraz ale jak mówiem i tak zmieniam tylko zaczynam od karty ( brak presji) a jak dla mnie to moja 3870 narazie tez wystarcza wiec jak wloze 7870 to tez bedzie oki a jest mozliwos ze gdy woze tego quad-1 do pyty gigabyte to cos moge skopcic?? i jeszcze jedno pytanko ewentualnie jaka uzywana plyte do tego quad-a moge tanio kupic pod oc wole sie najpierw pobawic starym sprzetem . :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hej czy mógłby mi ktos polecic jakas płyte pod oc do q 6600. i najwazniejsze czy jak włoze ten procesor do mojej płyty to czy moge go uszkodzic lub plyte gdy niebedzie go obsługiwała ? i prosze nie proponowac wymiany sprzetu na nowy pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma za bardzo sensu ładowanie kasy w ten socket .Dobra płyta do OC Q6600 to przynajmniej 200 zł , do tego dobre chłodzenie bo na boxie będzie się grzał .Lepiej sprzedać oba kompy ( albo jeden ) i zmienić platformę .Za ~400 zł kupisz już dobry procek , płytę i ram .Procki będą szybsze a przy tym dużo chłodniejsze niż Q6600 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200 zl to ok jak dla mnie na ta plyte. moze i niema sensu ladowanie kasy ale nie o kase tez chodzi chciaem go troszeczke wycisnac przed zmiana a jego wydajnosc napewno bedzie dla mnie wystarczajaca chlodzenia mam dwa Pentagram Freezone HP-90AlCu Alpaya i dela z xps ktore tez daje rade wiec mi chodzi tylko o troche zabawy a nie wymiane sprzetu na nowy wiec mogbys mi podac model pyty której mam szukac lub najlepiej kilku pod oc q6600 i nadal niewiem co bedzie jak wloze go do gigabyte 945 s3 czy to jest bezpieczne??

• Downvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt o zdrowych znyslach nie zaproponuje abys kupil stara uzywana plyta za 200 jak mozesz miec nowa plyte pod nowa platforme. Sprzedaj tego q6600 + chlodzenie + ram i kup najtanszego i5+b75 e33 (lub h61 za 150zl) i ddr3. Sprzet na starcie lata swietlne wydajniejszy od q6600, mniej sie grzeje (box wystarczy), pobiera duzo mniej pradu. Patrzac po temacie to lubisz dziadowac zamiast za podobne pieniadze kupic nowy sprzet. Plyty do tego procesora Ci nie polece zadnej.

Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk

Edytowane przez kaijitsu
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poniewaz jest to forum o oc to myslalem ze dowiem sie przedewszystkim czy cos sie stanie jak wloze ten procek do mojej plyty gigabyte i jaka plyte ewentualnie moge pod niego dostac a ty mi tu wyjezdzasz o dziadowaniu zostaw sobie takie komentarze dla siebie !! w dodatku proponujesz mi zakup czegos innego (wyprzedzi o lata swietlne) jak wyraznie napisalem zeby nie proponowac zakupu innego sprzetu (czytaj dokladnie)  tylko chodzi mi o ten konkretny. pytanie bylo chyba sprecyzowane jasno. A niby dlaczego nikt nie poleci czy nikt nigdy nie uzywa tego procka ? moze niebyl popularny? a moze niema plyt pod niego ? i jak juz napisalem nie jest to kwestia kasy ! jakbym chcia nowego kompa to bym kupil cos pozadnego a nie  " dziadowal "  i kupowal najtanszego i5+b75 e33 . pozdrawiam

dlaczego jak pytam o starszy spszet to ludzie mysla ze nie mam kasy?? czy jak ktos gra w stare gry to znaczy ze nie ma kasy na nowe ? jezdzi starszym samochodem to juz napewno go nie stac na nowy itd... 

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc trzeba było  postawić sprawę jasno - chcę to zrobić dla "sportu".

Ludzie po prostu chcą cię odwieźć od utopienia kasy w starą platformę. Nowego sprzętu już nie kupisz, a używka może ci pośmigać z miesiąc i amen.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie dla sportu ! pisalem ze przed wymiana chcialbym sie pobawic jeszcze starym sprzetem (wasnie nie rozumie dlaczego ludzie probuja mnie odwiesc od kupna uzywki a nie odpowiedza poprostu na pytanie) ale nadal niemam odpowiedzi na pytania :( jak sie po 2 miesiacach spali to  oznacza ze czas zmienic na nowe:)

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi