Skocz do zawartości
Koz@k

siada kontroler pamieci na plycie czy co???

Rekomendowane odpowiedzi

Kumpel prosil mnie o pomoc bo cos mu sie komp zjebal.Poszedlem do niego sprawdzic sprzet- odpalam,zasilacz chodzi montor czarny.Pomyslalem ze cos moze byc z ramem.Przelozylem go z dimm1 do dimm2 komp zaskoczyl ale zawiesil sie podczas posta.No to znowu z dimm2 do dimm3 komp chodzi.PO 2 dniach kumpel dzwoni ze znowu to samo poprzekladalem i pamiec nadal chodzila tylko w dimm3, odpalilem memtest86 i sprawdzam przeszlo bez rzadnego errora.Komp pochodzil z 2h i znowu padl no to znowu memtest i 500000 bledow 8O pomyslalem niemozliwe odpalilem jeszcze raz i znowu zero problemow.Juz nie wiem co moze byc czy kontroler czy to jednak ram.HELP!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego nie jestem pewien chodzi o to ze przez 2 dni chodzi dobrze a nieraz ma restart za restartem a memtest raz pokazuje miliony bledow a raz czysciutko

musisz sprawdzic na innych memorkach wez chocby swoje i sprawdzcie bedziecie mieli pewnosc (o ile jego mobo obsluguje ddry)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdzalem ale pewnosci dalej nie mam pochodzil jego komp na moich elixirach 1 dzien i bylo wporzadku ale jego pamiec u mnie tez dobrze chodzila ale mecza mnie te errory w memtescie dlaczego raz jest ich pateset tysiecy a raz nie ma ani jednego i to na tych samych tymingach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...