Skocz do zawartości
yoggi

Epox 8rda3+ i problem z myszą

Rekomendowane odpowiedzi

Przesiadłem się niedawno z Abita BX z PIII na tego właśnie Epoxa z Athlonem XP 2000+.No i się zaczęło (grafika zwiechy itd.) po wielu staraniach pozostał mi tylko problem z myszką - zacina się co kilka - kilkanaście sekund pozostając nieruchomo na ekranie, a po chwili rusza i tak w kółko. Próbowałem już chyba wszystkiego - zmiany sterów, biosu, reinstalki, formaty hdd. Myszka jest 100% sprawna.

Pomóżcie bo nie mogę skończyć Black Hawk Down!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to za mysz :?: :lol:

skoro już wymieniałeś stery to moze daj jej sera bo jest głodna :?: :P

A tak poważnie to czy system działa Ci stabilnie bo może to nie jest wina myszki tylko systemu. Czy nie podkręciełeś za bardzo kompa i zaczyna wariować ?? Może sprawdź napięcia jakie ustawiłeś na ramach, cpu ...

Zobacz też poprostu co sie stanie jak zresetujesz bios i wystartujesz kompa na deflautowych ustawieniach. Ja stawiam ze jest to raczej wina softu niż sprzętu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym czy jest to myszka na USB czy zwykła :?: To jest istotne bo z USB bywają jajca.

A tak przy okazji to swój problem zgłoś w postach które traktują sprawy z Epoksem od A do Z a nie zakładaj nowych.

Nie potrzebnie zaśmiecasz tylko forum a poza tym , jak zgłosisz swój problem np. tutaj

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=262...&highlight=epox

to pomocy udzielą Ci wszyscy którzy sie tam wypowidają ( a przynajmniej spróbują ) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na wczesniejszej plycie (ktora sie zjarala) problem z myszka pojawial sie gdy byl wlaczony S.M.A.R.T.

Nie wiem czy to moze miec cos wspolnego z twoim problemem, ale jak masz go wlaczonego to sprobuj wylaczyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak przy okazji to swój problem zgłoś w postach które traktują sprawy z Epoksem od A do Z a nie zakładaj nowych.  

Nie potrzebnie zaśmiecasz tylko forum

Przepraszam jestem nowy :?. Poprawię się.

Mysz jest PS2, A4Tech, komp działa stabilnie, nie kręcony, SMART wyłączony od samego początku.

Nigdy wcześniej nie sprawiała żadnego problemu i na pewno jest sprawna.

Chyba pobiegnę do serwisu... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spox , tylko dałem Ci wskazówkę, że lepiej pchać sie tam gdzie wszyscy zaglądają np.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=262...&highlight=epox

ponad 900 postów i 30 tysięcy wyświetleń, na pewno ktoś Ci tam pomoże

A co do serwisu to pamietaj że moze byc tak że nie sprawdzą Ci od razu, będdą cynili i każą Ci zostawić kompa u nich , sprawdzą go i jak się okarze że wszystko gra to Cie mogą obciążyć kosztami przeglądu w nieuzasadnionym przypadku. :!:

Jeśli masz gwarancje to najpierw szybko sprawdź sam albo z jakims mądrym kumplem a serwis to ostateczność

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...