Micky92 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Temat o F1 jest, to MotoGP nie może być gorsze, mam nadzieję, że nie jedyny tak uważam ;) Jak dla mnie bohaterem wczorajszego wyścigu jest nie Rossi (chociaż jemu też należą się gratulacje, w końcu po dwóch i pół roku zdobył ponownie pierwsze miejsce), ale Jorge Lorenzo. Niecałe 2 dni po operacji obojczyka wsiąść na moto, pojechać w wyścigu i zająć niezłą, bo 5-tą pozycję? Szacun, naprawdę szacun. Poza tym, moja ulubiona trójka na pudle, więc jak tu nie być zadowolonym z wyścigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 No Lorenzo, że w ogóle wystartował to cud, a to, że dojechał na piątej pozycji to... Ogólnie to jakieś zadowolone i uśmiechnięte podium się trafiło Podoba mi się styl jazdy Marquez'a, co ten wyprawia na torze to się w głowie nie mieści, aż przypomina mi się Garry McCoy, który swego czasu ujeżdżał pięćsetkę pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 Pierwszy sezon w MotoGP, a już jest trzeci w generalce, stanowczo będą z niego ludzie. Jak tak dalej pójdzie, to kto wie, czy nie przebije z czasem swojego idola, Rossiego. A w ogóle Marquez swoimi wypowiedziami kojarzy mi się z Piotrem Żyłą. We wszystkich wypowiedziach, czy to przed wyścigiem, czy po, wiecznie banan na gębie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 No i podium znowu w tym samym składzie, tylko konfiguracja inna. Szkoda Lorenzo, że znowu zepsuł rękę, ale dlaczego Pedrosy nie było? Jakaś kontuzja w czasie treningów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 Zaliczył glebę z podejrzeniem złamania (kość w okolicy obojczyka chyba), normalnie układ idealny dla Marquez'a Na domiar złego (dobrego dla Marquez'a) Lorenzo nie zobaczymy za tydzień. Treningi to normalnie istny koszmar, zakręt 11 wielu zapamięta. Jak Crutchlow dojechał na takiej pozycji z pozdzieraną skórą z rąk tylko dowodzi jaki to twardziel :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2013 Dopiero dzisiaj oglądałem powtórkę, ale widzę, było warto, świetny wyścig. Marquez szaleje, kolejne pierwsze miejsce, dodatkowo umacnia przewagę nad Pedrosą i Lorenzo. Świetny wyścig także w wykonaniu Bradla, z drugim miejscem i Bautisty - gdyby były jeszcze ze dwa, trzy kółka więcej, zrzuciłby Rossiego z pudła. Ale i tak najbardziej efektowny był manewr Marqueza na Rossim, trzeba było mieć jaja, żeby takie coś zrobić. Realizator pod koniec, jak pokazywał to w zwolnionym tempie, pokazał to na tle takiego świetnego graffiti, muszę znaleźć w internetach zdjęcie z tej sytuacji, naprawdę świetnie to wyglądało. Vale musiał mieć fajną minę, jak Marc używał jego własnego manewru sprzed pięciu lat ;) Szkoda tylko, że Cruthlow na 7-mym miejscu dopiero, może miał tylko takie przebłyski, jak nie było Pedrosy i Lorenzo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 No wyścig pierwsza klasa, pod koniec trochę procesja, ale Vale trochę musiał się spocić i pocisnąć Manewr Marquez'a to kopia tego sprzed kilku lat Rossiego jak objechał Stonera z tą różnicą, że ten po wyścigu usiadł w kącie i płakał obrażony na cały świat i tak mu zostało do końca kariery A Rossi miał niezłą bekę jak zsiedli w maszyn i musiał zdusić Marquez'a W wywiadzie przyznał, że chyba będzie musiał go obciążyć prawami autorskimi pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Ciekawe, Cal Cruthlow właśnie podpisał kontrakt z Ducati i od następnego sezonu przenosi się z Monster Tech-3 do Ducati Corse, zamiast Haydena. Bardzo mnie zastanawia, na czym sobie będzie lepiej radził, na kapryśnym i zbyt mocnym Desmosedici, czy jednak na starszej wersji M1 od Yamahy, która, jak Cal sam ostatnio pokazał, nadal daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Świeżo po wyścigu na torze Indianapolis. Marq znowu pierwszy, za nim Pedrosa i Lorenzo. Końcówka wyścigu jednak najlepsza, walka o czwarte miejsce pomiędzy Rossim, Cruthlowem i Bradlem była świetna, cała trójka zapewniła dobrą zabawę. Ciekawy był też ostatni zakręt w wykonaniu Ducati, Hayden i Dovizioso chyba stwierdzili, że jeżdżenie po torze jest zbyt mainstreamowe, lepie poskakać po krawężnikach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...