faro666 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Zamierzam kupić dysk do domowego NAS. "Serwerek" jest składakiem opartym na płycie z Atomem. Obudowa mieści tylko jeden dysk więc technologie usprawniające pracę w macierzach są mi zbędne. Zależy mi głównie na niskiej temperaturze i ciszy. Wydajność odczyt/zapis też jest mi obojętna ponieważ dostęp do NAS odbywa się po łączu LAN 100 Mbit albo 54Mbit Wifi. Red kusi mnie dedykacją do pracy 24/7 oraz 5 letnią gwarancja. Natomiast Green ceną i energooszczędnością. Czy Green poradzi sobie w cyklu pracy 24/7? Przeczytałem test na PurePC i z wykresów wynika że jeżeli chodzi o temperatury pracy i głośność dyski te mają stosunkowo zbliżone parametry. Proszę o małą pomoc w podjęciu decyzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Green też poradziłby sobie w NAS'ie, jednak red jest do NAS bardziej przystosowany. Gwarancja na red to 3 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Green chodzi juz ponad rok i zero problemow, cichy pojemny. Smart czysty. Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2015 Red kusi mnie dedykacją do pracy 24/7 oraz 5 letnią gwarancja. Red nie ma 5-letniej gwarancji. 24/7 powiadasz - w ten sposób będziesz korzystał z NASa, czy jednak dysk nie będzie całą dobę czytał/zapisywał? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...